Saturday, February 12, 2011

Brooch Hand-Made Comel.. (^_^)

Hari ni dok umah je.. tetiba terfikir nk buat something yang blh mengisi masa lapang... so, online2 la tgk mana tau ada yang best... buka2 blog org lain, tertgk plak pin yang comel ni... tu la trus nk buat...
sy ambk je mesin jahit mak yg kat luar tu, sorong masuk dalam bilik... sehari2 ni ddk kat mesin jahit dok menjahit pin2 comel ni... best jgak... pasni nk juak la kat blog bisnes... blog ni la... KLIK DISINI... hik3~~~ nk tgk hasil seharian ni??? =P
Projek separuh jalan... x siap lagi laaa... hehhhehe~~~ =))


Ni la dh 3/4 siap... comel kan??? cakap la comel...
hihihi~~~ butang & pin x tambah lagi... hehe~~


best jgak buat benda ni... atleast masa seharian d
rumah x dibazirkan... dapat jgak buat duit... ^_^)v



Mesin jahit mak yang kat luar, sorong je masuk bilik....
sini la sehari2 duduk...  sakit pinggang menjahit satu
hari tau... =D
rajin kn sy hari ni... jadi tukang jahit la pulak.... ehehhehehh~~ tp x tau lagi, bisness jalan ke x.... ^_^)v
.
.
.

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~