Saturday, February 26, 2011

Kami Celebrate Birthday

(^_^) Assalamualaikum... ada sesapa tak?? hik3~~~
Hari ini KAMI celebrate birthday... sekali nak, 4 orang sekali... kek pun ada 4... Comel2 pulak tu... tapi, yang sedehnya, sepatutnya ada 5 org yang celebrate hari ni, tapi apa kan daya adik saya tak dapat nak balik rumah, sebab uitm ada program... Sedeh tau, kekurangan sorang, rasa macam x lengkap... =(

Ada 4 kek... Kek paling kecik & comel tu sy punye... (^^)v

Actually birthday saya yang ke-23 dah lepas 5 january... hari ni birthday adik saya, 26 feb 2011, genab 21 tahun... dan birthday anak2 saudara saya, Said Hafiz Armani (5 tahun) dan Said Hariz Armani (1 tahun)... ni kali ke-2 sy celebrate birthday ramai2 kat rumah... 1st time tu masa umur 20 tahun... sekarang dh 23 tahun... seronok sgt2, tak sangka dah besar pun masih jugak nak buat ramai2 camni....

Kek umur 23tahun.. makin besar umur, makin kecik kek... (^_^)

Kek saya ni special sangat2, sebab ada penguin tu... Ada cerita di sebalik seekor penguin... =) penguin ni sentiasa ada setiap kali ada kek... kalau dia takde, tak best & tak comel... (^_^) lepas makan kek ni, penguin tu saya akan simpan balik, nanti kalau ada kek baru, dia akan duduk lagi atas kek... heheheheh~~~ Comel~~ sayang kat awak wahai penguin... (^_^)

Birthday Boy & Birthday Girl (^_^)v

Jarang la dapat celebrate dengan family beramai2... selalu nya kalau remaja skarang, mesti celebrate d luar, hang-out & ada jgak trend yang celebrate kat club (clubbing)... tapi saya lebih suka macam ni kt umah..... Family first... hehheheh~~~ lagipun lebih happening kalau d rumah, boleh jemput saudara-mara & kawan2...
betul tak??? (^_^)

Jom makan2... sedapppp~~~ (^^)v

Makanan kitorang gotong royong masak... tapi ada jugak yang abang saya tempah suruh orang tolong masak... ayam goreng tu saya suka... pandai adik saya masak, rasa mcm KFC pulak... hehhehe~~~ Majlis ni fully sponsored dari abg saya, sebab celebrate birthday anak dia... saya tumpang sekaki jer... heheheh~~~ kenyang sangat2... seronok tauuu... (^_^)

Saya sayang kamu.. (^_^)v

Sy syg kat mak bpk saya... kalau diorg takde, takde jugak la saya sekarang... Sporting kan diorang??? mak saya jadi princess, bapak saya jadi clown... hehehh~~~










Gratisan Musik

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~