Friday, April 1, 2011

Dapat No.5 laaa

Hello guys... =) nak cerita laaa... haritu, saya ada ikut contest kat dalam FaceBook... Contest "Senyuman Pelangi" untuk gadis bertudung yang di buat oleh blog Niashoppe... =) saya guna gambar ni....

First ingat saja nak main2 je join...Suruh la kawan2 saya "like"... dapat 150 vote... =) lepas tu keluar la keputusan... dalam sebulan la tunggu... Saya dpt no.5... (^_^) ada hadiah saguhati tau... Mereka bagi inner... Save la ckit bajet, x payah nk beli2 lagi... huahuahua~~~ (^_^)
Ni la hadiah dia... =)
Kalau nak barang free... rajin2 la ikut contest... hehehehehh~~~
.
.

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~