Saturday, April 9, 2011

Kami Kembar 3... =))


Banyak orang kata kami macam kembar... Yeke??? Best nyer kalau betul boleh jadi kembar... =)) Kami bukan kembar... Umur pun jauh2... tudung merah (19tahun), Tudung purple (23tahun) & tudung biru (21tahun).. Kami macam kembar sebab badan kami lebih kurang je sama besar & sama tinggi... kalau boleh, semua nak sama... =) Handphone, pakaian, kasut, tudung & mcm2... =D
Tgk handphone kami ,semuanya sepasang... (^_^)

Sony Xperia X10 mini
Nokia 1202
Cover Xperia mini yang comel
Handphone ni je la yang mampu kami pakai sepasang... Kalau nak yang mahal sikit, kemudian la kot... tunggu ada bajet lebih... hehehhe~~~ tak kisah laa...janji sepasang... Warna tu x boleh la sepasang, nanti tersilap ambik, macam yang selalu berlaku kat nokia kami, selalu je salah ambik... hehehhe~~~


Actually gambar ni edit.. Sebab kami keluar bertiga pergi ke pasar minggu satok, jadi takde orang nak tolong ambik kan gambar kami bertiga...jadi saya edit la sikit2 & masukkan saya sekali dalam gambar tu...saya tak pandai la nak edit gambar..tu la jadi macam ni... =D


Gambar kat atas ni ambik masa raya 2010... =) baju kami sepasang... cuma design je lain2 untuk bezakan... kalau tak buat camtu, nanti tersalah pakai pulak mana satu baju kakak, mana satu baju adik... =D


Ni kasut kami yang sepasang... kalau nak sepasangkan design ada payah ckit... sebab kami bertiga semua pakai saiz 9... kalau nak beli 1 design, pastu semua sama size 9, mana dapat.. kedai pun takde stok camtu... so, terpaksa la beli lain2 rupa, tapi sama yang warna... =)) janji boleh sama...(^___^)




Ni pun gambar kami bersama... Tapi ni takde la sama....just saya suka tengok jer... heheh~~~ Banyak lagi yg sama...tapi takde la ambik gambar... Ni je yang teringat nak ambik... (^_^) Selamat membaca... =D
.
.

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~