Sunday, July 17, 2011

Breakfast Yang Spoil

Morning semua.... Pagi ni tak best langsung... Dah la semalam tido pukul 3 pagi, lepas tu pukul 7 adik saya dah tarik2 kaki suruh bangun sebab Bapak ajak pergi breakfast kat luar... Haduiiiii... Berat betul mata ni nak bukak... (^____~)

Memandangkan kemalasan yang menjelma dan teramat sangat, saya pergi mandik cepat2, masuk baju dan jeans, lepas tu TIDO balik.... Hahahahha~~~ MEMANG PEMALASSSS.... (^___^) Saya tidur balik bukannya apa, masa tu tengok yang lain belum siap bekemas lagi, jadi saya pesan kat diorang, kalau dah siap nanti kejutkan saya balik... hheheheh~~~ (~___~) Ngantuk nyerrrr~~~

Muka yang mengantuk... (~___~)
Bila diorang dah siap, mak saya kejutkan dan saya terus masuk dalam kereta... Dengan muka mamai dan mengantuk saya terus jalan... heheheh~~~ Mula2 nk pergi breakfast kat Kaya Toast, Satok. Tapi adik saya tak nak, dia nak makan kat gerai mamak, dia nak makan roti canai. Jadi tukar la plan, kitorang pegi breakfast kat Curry House pulak... heheeh~~~ =)

Curry House, Satok
Breakfast pagi ni sangat spoil.... Saya gastrik... Langsung tak boleh nak makan... Saya order roti sardin, tu pun suku je yang dapat di makan. yang lain memang tak boleh. Perut semakin pedih dan sakit... Saya rasa macam nak baring je kat meja makan tu... Haduiiii.... Tak best nyerrr.... Ni semua gara2 semalam, semalam saya langsung tak makan. Tak tahu pulak apasal tak makan... Lupa KOTTTTT~~~ A'ahhh~~ Memang lupa... Langsung tak ingat nak makan... Semalam saya makan fishball je beberapa biji, lepas tu masuk bilik tengok TV... Memang padan la muka kena gastrik... Lain kali buat la lagi... Hehehehhe~~~

Adik2 dan Mak... =D
Masa order memang bengang laaa... Saya sangat cerewet kalau bab2 order dan jangan tersilap hantar atau lupa hantar... Kalau buat jugak, adik saya kata muka saya jadi macam muka anjing je marah... hehehhe~~~ TAPIII~~~ kedai tadi buat jugakkkk.... Saya order horlick panas, lepas tu nak ais kat cawan lain... Then, dia hantar horlick PANAS je, AIS TU MANA??? Saya dah bengang, saya bagitau pelayan lain, saya cakap AISSS!! Bapak saya memang dah tahu cara saya, saya ni tegas kottt... heheheh~~~ Then, bapak saya sendiri yang pergi ke dapur kedai tu dan ambilkan ais untuk saya, sebelum saya jadi makin panas dengan perut yang tengah meragam.... huhuhu~~~ Kesian bapak, takpe sebab dia faham anak dia sorang ni perangai macam mana... Hihihihi~~~ =)

Adik2 yang 3 suku... Hehehhe~~~
Masa tengah makan, saya dengan adik2 sempat tergelak besar walaupun perut memang rasa dah nak meletup... Kami terpandang seorang perempuan tua, umur dia dah dekat nak 50tahun kottt~~~ Dia pakai pakaian yang agak RAGETTT~~~ Plus selendang fesyen ntah apa2 bergulung2 dengan cuaca panas terik, dan pakai sunglass besarrrrr..... Heheheheh~~~ Ishhh~~~ Dah3.... Tak baik kutuk orang... Hehhehehe~~~ Teeetttetetttt~~~ Tutup cerita...

Tu je la crita kosong pagi ni.. =D Daaaaa~~~ (^____^)
.
.

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~