Sunday, July 3, 2011

Malam Untuk Jadi Cantik

Saya pakai sari hitam... (^___^)
Malam tadi, 2 Julai 2011 ialah Malam Perangkaan 2011... Tema kami Bollywood vs. Hollywood... Bollywood???? I LIKEEEE... Hehehheheh~~~ Saya ni memang hantu dinner... Kalau ada apa2 dinner je, saya excited nak pegi... Sebab saya suka melaram & jadi cantik... Hihihihi~~~ Perasan jab... Yelah, dah orang tak puji kita cantik, sapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri... =D Majlis tu dibuat kat Hotel Four Point Kuching, kira hotel 5 bintang la jugak... =D
Four Point Hotel
Seronok sangat...Saya pergi dengan adik2 saya, sebab kami semua pernah bekerja di Jabatan Perangkaan... (^___^) Kami bertiga apa lagi, confirm la melaram habis, Kalah pengantin India... hahahah~~~ Kami sewa baju pengantin india kat butik cousin saya di Teratak Spa & Bridal... Baju dia cantik dan tak sama macam butik lain... Make-up pulak oleh Butik Idaman Rahim... Memang cantik la make-up yang diorang buat... Harga pun berbaloi dan mereka dapat buat apa yang kami nak... Masa make-up, saya tunjuk gambar artis Bollywood, saya kata nak make-up camni, dia dapat ikut 100%... Salute dengan diorang... =D
Saya, Sis Mulia & Sis Ezziey

Cantik kan make-up diorang... (^__^) Memang betul2 macam bollywood... Saya pakai sari hitam, Adik saya pakai baju punjabi hijau, adik bongsu pakai lahenga merah... =D

Ni mungkin dinner Malam Perangkaan terakhir yang saya dapat pergi, sebab saya dah tak bekerja disitu lagi... Saya pergi ni pun sebab saya baru je berhenti, jadi tak la rasa pelik sangat kalau nak pegi... Memang seronok, makanan dia semua sedap, tapi saya terlupa pulak nak ambil gambar makanan sebab syok sangat layan makan... Hehehhehe~~~ (^___^)

Menang cabutan bertuah
Saya dapat hadiah jugak, hadiah cabutan bertuah je... hehehhe~~~ Queen of the Night saya tak dapat. Tapi mengikut kata Puan Sabby, yang menang malam ni adalah saya dan dia, kami dapat undian seri... Tapi memandangkan saya cuma pekerja kontrak di situ dan jawatan Puan Sabby lebih tinggi dari saya, jadi mereka pilih la Puan Sabby menjadi Queen of the Night... Tak pe kalau tak menang pun, yang penting saya dapat enjoy malam ni... Enjoy dapat pergi dengan kawan2 sepejabat dulu...

Kawan-kawan sepejabat
Memang seronok dinner malam ni, dapat melaram sepuas hati dan bergembira bersama kawan-kawan dan adik-adik... (^___^) Kita Enjoyyyy... =D




.

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~