Saturday, July 23, 2011

That's Why You Go Away

Sejak semalam dah menangis... Bukan sejak semalam... Tapi sepanjang minggu ni... Something happen dan payah saya nak explain.... Hanya Allah yang tahu dan faham apa yang berlaku... Terlalu berat nak ditanggung dan terlalu sakit untuk disimpan... Doakan semuanya cepat berlalu... I really need someone to share... Someone yang benar2 dapat dipercayai... SAKITTTTTTT sangat2....

Setiap kali saya dengar lagu ni, setiap kali tu saya akan menangis... Lirik dia sama seperti apa yang terjadi, yang bakal terjadi, yang patut terjadi dan yang mungkin terjadi.... Ya Allah... Berikan kekuatan... (T____T)



Hayati lirik lagu ini...mungkin kamu akan faham.... =/

~~MLTR - That's Why You Go~~
Baby want you tell me why, there is sadness in your eyes,
I don't wanna say goodbye to you,
Love is one big illusion, I should try to forget,
But there is something left in my head,

You're the one who set it up,
Now you're the one to make it stop,
I'm the one who's feeling lost right now,
Now you want me to forget every little thing you said,
But there is something left in my head,

I won't forget the way you're kissing,
The feelings so strong were lasting for so long,
But I'm not the man your heart is missing,
That's why you go away I know,

You were never satisfied no matter how I tried,
Now you wanna say goodbye to me,
Love is one big illusion I should try to forget,
But there is something left in my head,

Sitting here all alone in the middle of nowhere,
Don't know which way to go,
There is so much to say now between us,
There ain't so much for you,
There ain't so much for me anymore,
.


No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~