Tuesday, July 19, 2011

Things Always Happen For A Reason

Petang dah ni... Saya baru je bangun tido dan baru lepas sibuk mengganggu adik2 dari tadi... Kakak yang jahat... (^___^) Hehehehhe~~~
Mana saya dapat idea dengan tajuk ni yerr??? Hurmmm~~ Saya ambil dari tajuk blog seorang kawan yang sekarang ni sama kerja, identitinya perlu dirahsiakan sebab dia tak nak orang tau pasal blog dia... =)

Okay...semalam??? Ataupun di awal pagi tadi... ehh~~~ saya pun tak tahu macam mana nak describe masa... pada jam 12.00 tengah malam, 18 julai 2011... Jadi??? semalam atau hari ni??? =)

First time saya keluar break bersama2 kawan sekerja dan makan diluar... Dah nak sebulan kerja tapi baru malam tadi keluar... Kitorang makan dekat Lee Ming... Area Stutong... Budak2 JP mesti tau sebab tu tempat biasa lepak lunch hour.... (^___^)

Sebelum keluar, saya ingatkan ramai yang ikut... Last2, bila tengok, rupa2nya saya sorang je orang bujang yang lain semua orang dara... Oppppsss~~ Salah, saya sorang orang dara, 5 orang bujang jadi body guard... Takpe la~~ Malam ni buat pertama kalinya jugak saya makan malam masa break... Sebab saya tak pernah makan malam... Kalau break, saya makan Roti Munchis dengan air suam jerr.... Diet KONON nya.... hahahah~~~ =P
Budak jahat sedang ganggu saya tengah makan...
Nasi pattaya... Sedap jugakk.. (^___^)
Lemon Peng sebagai pemecah lemak.. =P
Memang la saya diet.. Masa kerja kat JP dulu, saya ni makan dan tidur je... Berat tak payah cakap, 70kg kottt... aduiii....mamalukan sungguh... Tapi sekarang makin slim (PERASAN SEDIKIT)... dah tinggal 64kg jeeerrr... Attention to MOHD FIRDAUS... Jangan jeles dan jangan cakap saya GEMUK lagi Okayyyy~~~ HAhahahhaha~~~~ (^___^) Tapi malam ni dah buat record... Saya makan Nasi pattaya dan Air lemon peng... Tak pe la, lemon takkan buat nasik tu jadi lemak KooTTT... Maybe laa... Itu hanyalah Teori untuk menyedapkan hati sendiri... (^___^)

Malam ni, saya keluar dengan Eldrine, Dean, Fadirul, Hafiz & Unknown (saya tak ingat nama kawan sendiri la pulak) hehehe~~~ jahatt nyerrr... =P Nak tengok muka2 jejaka hensem MEMC??? hahahah~~~
Dari Kiri : Eldrine, Unknown dan Hafiz


Dari yang sedang ternganga : Fadirul & Dean... heheheh~~~
Okay... Berbalik kepada tajuk... Things Always happen For a Reason... Ada le reason dia... Saya je tau.. =P Dah3~~~ jangan nak merapu, takde kaitan pun... Saja je nak tiru tajuk...  Tapi Maybeeee~~~ Things Always happen For a Reason... Renung2kan... Selamat beramal... (^___^)
.

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~