Saturday, August 13, 2011

2 Birthday Parties In 1 Night

2 birthday parties??? Actually bukan lah birthday saya... Tapi birthday dia (Eldrine) dan mak saya (Norpiah Bt Edon)... (^___^) Agak kebetulan kan??? Birthday mak saya 12.08.2011, dan birthday Eldrine 20.08.2011...

Birthday Budak Kecik... 20.08.2011
Birthday Eldrine tu kami celebrate awal sebab dah alang2 kami keluar berbuka puasa, jadi kami buat la surprise birthday party untuk dia... Dia pun mungkin agak terkejut coz dia memang tak tahu menahu pun pasal kami nak celebrate birthday dia... Dia ingatkan nak celebrate birthday adik saya,  sebab saya bagitahu birthday adik saya 04.08.2011... Hehe~~ Tipu sunat... **Tapi kan... Entah2 dia memang dah tahu tapi buat2 je tak tahu** (~__~) Kami celebrate dekat D11 steamboat... AGAINNNNN~~~ D11... Menyampah... Heheheheh~~~ Tapi takpe, tempat tu jugak la yang best... hihihihi~~~ (^___*)

Me and Him
Alololoooo~~~ Manjanyaaa... hehehhe~~~ =P
Eldrine suapkan adik saya pulak...
Kami semua malam ni... Eldrine, saya, adik2 dan putra... =)
Eldrine dan kawannya... Putra Shahzlan... hahahha~
Lepas makan2, kami merayau di WaterFront... Alasan merayau sebab nak turunkan makanan yang penuh kat dalam perut... Lepas lepak tu baru kami balik rumah... KENYANGGGGG sangat2~~~ (^___^)

Lepak2 di waterfront... (^___^)
Dah kenyang, melepak kat WaterFront... Anak sapa la ni... =)
Actually... Tak pernah lagi orang buatkan surprise Birthday party untuk saya... Tak pernah merasa walaupun sekali... Semuanya just sambut macam tu je.... Memang dah tahu pada hari tu ada hadiah dan kek.... Hurrrmmm... bila la rasanya ada orang yang sudi nak buatkan surprise untuk saya.... (~____~) Heheheh~~ Saya tak kisah pun, yang penting saya dapat buat mereka Happy pada hari tersebut... (^___^)

Sampai je rumah... Ada satu lagi Birthday... Birthday mak pulak... Masa on the way nak balik rumah, kami singgah dulu beli kek untuk mak... Chocolate CheeseCake.. Sedapppp... Tadi makan cheese cake, sekarang ni makan Chocolate CheeseCake pulak... (^___^)

Happy 58th Birthday Mak... =)
Lilin 58 tahun... (^__^)
My Family... Happy Family... (^___^)
Fuhhhhh~~~ Tak larat mak nak tiupkan lilin banyak sangat... =)
Selamat Hari Lahir Mak.... Semoga dipanjangkan usia, diberikan kesihatan yang optimum, Rezeki yang optimum dan keluarga kita bahagia selalu... Amin.... Walaupun bithday mak sangat simple... Tapi sangat bermakna buat kami... (^___^)
.

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~