Monday, October 17, 2011

Dah Lebih Sebulan.... (-___-)

Salam dan selamat petang kawan2.... (^___^) cehhh... sopan nyerrr.... heheheh~~~ rasanya dah lebih sebulan saya tak ada tulis entry... Sunyi sepi je blog ni... Actually, masa untuk menulis tu tak ada. Asyik sibuk memanjang, macam mana la nak tulis... Alaaaa... Alasan je tu, bukan nya sibuk, tapi MALAS... Hihihihi~~~ =P

Pejam celik, pejam celik.... Dalam masa sebulan lebih ni, macam2 perkara dah berlaku tanpa sedar.... Bulan puasa dah berlalu, Syawal dah berlalu DAN perkara yang paling penting sekali berlaku sepanjang saya senyap ni adalahhhh~~~ Jeng3~~~ Saya dah berhenti kerja... (^___^) Saya dah tak bekerja di MEMC lagi... Hari ni dah masuk 4 hari saya menganggur di rumah... Huhhh~~~ Bosan tauuu....

Kenapa saya berhenti, banyak yang tanya... Sebabnya, saya dah dapat tawaran kerja lain... Khamis nanti, pada 20 oktober, saya akan melapor diri di jabatan pelajaran Negeri Sarawak, sebagai PEMBANTU MAKMAL... Kat mana??? Saya sendiri masih tak tahu lagi... Khamis nanti baru saya akan tahu... Suspen jugak, sebab takut kena tempat kerja jauh dari rumah... (-___-)

Bercerita pasal saya berhenti dari MEMC, rasanya saya sedih tak??? Mula2 saya fikir tak, sebab saya kerja di MEMC tak lama, baru je masuk 4 bulan... Tapi rupa2nya saya sedih jugak, sebab baru je mula nak serasi dengan kawan2 kat situ... Nurul, Kak ros, Kak Syiela, Kak Flo, Kak Mas, Nazirul, Siti, Abby dan yang lain2, kalau ada yang saya tak sebut jangan kecik hati yerr... Banyak sangat... Hehehhe... (^___^) Sebulan lepas, saya dipindahkan ke Section Process... Bila masuk Process, saya kerja dekat dengan Eldrine... Sebab saya boleh pergi kat mana-mana bahagian... Baru je nak happy kerja, saya pulak dah nak keluar... Aduhaiii.... Ni dah kali ke-2 saya berhenti kerja secara rasmi...

Lagi satu, Abbigail dah masuk Islam... Nama islam dia Abby Afina... Saya tak pasti betul tak ejaan tu... Tapi yang penting, dia dah Islam... Syukur Alhamdulillah, pintu hati dia terbuka dan hidayah datang padanya... Dia memeluk agama islam lebih kurang seminggu sebelum saya berhenti kerja... (^___^)

Dalam kesunyian saya tak menulis blog ni jugak, nenek Eldrine meninggal pada 14 Oktober 2011 lepas... Lebih kurang lepas maghrib camtu kami dapat berita dari mak dia yang telefon dari kampung... Pada hari yang sama dengan nenek dia meninggal, dalam jam 3 petang tu, kereta baru Eldrine baru je kami ambil dari perodua.. Viva Putih.. Saya penumpang pertama yang naik.... (^___^)

Memang kebetulan sangat, kereta dia keluar dan nenek dia pun meninggal... Nenek dia cina, jadi dikebumikan mengikut adat cina jugak, tak sempat saya nak jumpa nenek dia. Kalau diikutkan plan, hujung minggu tu, saya dan dia nak balik kampung di Sematan untuk melawat nenek. Tapi bukan rezeki saya nak jumpa nenek... Takpe lah... Ajal dah sampai...

Esok lusa tak tahu lagi apa nak buat kat rumah... Hari ni saya bosan sangat, jadi saya masak >>>Klik>>> Moist Chocolate Cake <<<.... Nyum3~~~ Sedap tauuuu... (^___^) Ni gambar masa saya baru je lepas bancuh tadi... Lepas ni nak masukkan kat dalam oven... Kalau nak rasa, jum datang rumah saya dan kita makan ramai2... heheheh~~~ (^___^)

http://tamankemboja.blogspot.com/2011/10/easy-moist-chocolate-cake.html
Esok2, kalau saya rajin semula... Saya menulis lagi yerr... Hehehheh~~~ Daaaa~~~ Selamat minum petang semuanya.... (^___^)
.
.

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~