Tuesday, November 22, 2011

Dinner yang Kekuningan... (^_^)

Kekuningan.... Hehehhe~~~ Betul ke tatabahasa??? tak sure laa... (^_^) Annual dinner SMK Padungan, tema diorang tahun ni warna kuning... Saya masuk sekolah ni last minit dapat tahu pasal Annual Dinner diorang... Jadiiiii~~~ Tak sempat nak sediakan baju berwarna kuning... Aduhhh~~~ (-_-) tak best nyerr... 

Sebahagian Guru-guru dan Staff SMK Padungan... Semuanya Vouge dan pakaian Mahalll gilerrr.... (-_-)
Tapikannn~~~ Memandangkan saya ni agak kreatif... Saya pakai je baju yang saya pernah pakai masa Dinner Retro Malam Perangkaan dulu... Ubah je sikit2, dah jadi dah... Hehhehe~~~

Kiri : Dinner SMK Padungan       Kanan : Malam Retro Perangkaan
Malam tu pakaian Cikgu2 dan staff semuanya cantik2... Macam mak datin pun ada... Ada sorang kakak ni, nama dia Kak Ros, saya suka sangat tengok baju dia... Baju kurung moden yang Kak Ros tempah harga dia hampir RM800... (o_o) Hanya mampu melihat je lah... kalau saya sendiri nak buat baju dengan harga tu, memang tak mampu lah... (^_^)

Baju Hitam : kak Norlia               Baju Kuning : Kak Ros
Makanan yang disediakan OK laaa... Chinese Style.... =) Berbaloi makan sebab meja kami tak penuh 10 orang dan ada yang tak boleh makan seafood.. Hehehhe~~~ (^_^) Makan sampai perut kembung malam tu... =)
Masa makan, ada di selang-selikan dengan acara nyanyian dari guru dan cabutan bertuah... Tak sabar2 nak tunggu hadiah sendiri... Hehehhe~~~

Menu untuk malam ni... (^_^)
Budak gelojoh makan... Heheheh~~~ (^_^)
Asparagus Crab Meat Soup
Thai Style Midin
Butter Prawn
BBQ Chicken
Nasi Goreng Udang
Fish Fillet Belacan Sauce
Longan Peach Syrup
Last Sekali, selepas makan.... Saya akhirnya dapat jugak hadiah cabutan bertuah... Hehehhe~~~ Dapat hamper makanan jerrr... Dari semalam lagi angan2 nak dapat hamper set container plastik, tapi orang lain yang dapat... hehhehe~~~ (^_^) tak pe la... Makanan pun Ok kan??? Hehheh~~~


Dinner habis dalam pukul 10 malam... Lepas tu terus balik rumah.... (^_^)
.
.

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~