Wednesday, November 16, 2011

Si Puteh ku Sedih =(

Haduiii... Awal pagi lagi saya dah tensen2... Sebelum gerak ke tempat keja pagi tadi, saya singgah bank dulu sebab nak bayar kereta... Tapi, boleh pulak mesin tu reject payment... Hurmmm~~~ Memang padan la muka kena reject. Kereta tu dah 3 bulan tak bayar. Nak ke tak nak kena pergi kaunter RHB kalau nak bayar... Satu hal lagi nak pergi kaunter, nanti diorang mesti mintak payment untuk 2 bulan plus interest... Haduiii~~~ sakit kepala dohhh~~~

Berbaiklah dengan saya OKKKK!!! 
Actually bukan sengaja tak nak bayar. Tapi saya baru je tukar kerja baru, gaji tak masuk lagi... Macam mana la saya nak bayar??? Gaji tempat kerja lama pun masih tak masuk2 tau... Kalaulah saya ada gaji sekarang, dah lama saya bayar je kereta tu sekali gus.. Huhh~~~ Apalah nasib beberapa bulan ni... Hopefully next week gaji keluar, ringan sikit beban... Kalau tak?? Mampus laaa... Tadi pun buat loan dengan mak untuk bayar kereta ni sebab bank dah asyik call... Maaf la yerr Bank, saya bukan tak nak bayar kereta, tapi diorang yang tak nak bayar gaji saya... Uwwaaaaa~~~~ (T_T)

Doakan gaji saya keluar next week, walaupun agak mustahil untuk pekerjaan kerajaan terima gaji pada bulan pertama kerja... Wish for a miracle... (^_^) Wink!! Wink!!
.
.

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~