Sunday, November 27, 2011

Twilight With Him

Seronok pulak nak tulis entry malam ni... (^_^) Sepanjang cuti minggu ni di habiskan dengan hari2 yang seronok dan bermakna... Bersama keluarga dan si dia... =) Dari hari jumaat sampai la sabtu iaitu semalam, saya habiskan masa bersama keluarga. Seperti yang saya tuliskan dalam entry yang sebelum ni, Santubong Resort dan Family... Hari ni pulak saya habiskan bersama si dia... Gembira sangat2... (^_^)
Pagi2 lagi kami dah keluar breakfast, minum pagi kat Old Town White Coffee... Nyum3~~~

Si Dia... =)
Dia makan nasi lemak supreme... =)
Saya tengah diet walaupun memang dah gemuk... heheheh~
Lepas minum, jalan2 pusing tengok sales yang sangat banyak kat The Spring... (-_-) Dia ada belikan satu gaun kecik dan comel untuk Alea, anak saudara dia yang berumur setahun lebih... Gaun merah berbunga putih tu comel sangat2... =)
Tapi sedeh la jugak, sebab saya tak boleh nak beli sesuka hati bulan ni.. Kebetulan sangat bulan ni Birthday kereta saya... 1 Disember 2011... Aduhaiii... Tak pe la... next month belanja la puas2 yerr... hehehehee~~~ (-_-)

RoadTax mati la pulak... (-_-)
Walaupun tak boleh shopping, tetap happy dan seronok... Jumpa ramai sangat orang yang dikenali hari ni... Jumpa Hafiz (MEMC), jumpa kawan sekampung dia dan banyaklah.... (^_^)
Malamnya pulak pergi tengok wayang... Termakbul jugak hajat nak tengok Twilight Breaking Dawn... Heheheh~~ Memang tak jemu tonton Twilight dan dah tak sabar nak tonton part 2... Duhhh~~ lamanya nak tunggu...

Dia buat muka macho tak nak begambar... Hehehehe~~~
Twilight Breaking Dawn... (^_^)
Happy sekarang memang la happy... Tapi saya tak mengharap untuk happy selama2nya... Sebab bagi saya agak mustahil untuk yang berlainan agama... Huhuhu~~~ Tawakal je laa...
Anyway... Be Happy untuk kamu semua... (^_^)
.
.

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~