Friday, December 30, 2011

Grilled Burger Hunter

Memburu Grilled Burger yang sodap.... Nyum3~~~ Besar, gemuk dan mengenyangkan. Sedap tak??? (^_^) Saya dan adik buat survey gerai mana yang sedap... Tapi tak semua la... Cuma try 3 tempat terhangat yang banyak orang recommend wajib makan... Diorang kata sedap sangat, tu la nak tengok sendiri apa yang sedapnya tu... (^_^)

★★ Bintang
Gerai pertama... Gerai depan Sekolah Cik Buyong, area Kampung Lintang... 
Burger dia agak kering dan nipis... Daging dia hanyir sikit, tak tau la lidah saya je yang rasa atau orang lain pun sama. Rasa ok la, boleh tahan, cuma daging je tak berapa... 


Cik Buyong Grilled Burger

★★★★ Bintang
Gerai kedua... Astana Grilled Burger... Lokasi kat tepi Jalan nak pergi ke Kampung Astana... 
Burger dia Juicy dan tebal... Tapi, tetap ada rasa hanyir sikit, tak tau la kenapa dengan lidah saya ni. Mungkin sebab Juicy tu buatkan daging dia hanyir... Tapi memang sedap... (^_^) Selain tu ada menu sampingan, Grilled Hotdog... Lebih kurang rasa macam Coney Hot Dog jugak... Sedap... Nyum3~~~


Astana Hot Dog
Astana Grilled Burger

★★★★ Bintang
Gerai terakhir... Burger DuakBelas a.k.a Burger Choo-bi atau Chii-bi... Bunyi dah macam Chibi Maruko Chan pulak... heheheh~~ Lokasi kat tepi jalan Kampung Ajibah Abol
 Kedai ni yang nampak paling simple... Macam stall burger biasa je kalau tengok dari tepi jalan... Burger dia tebal, cukup masak dan tak kering. Daging dia langsung tak rasa hanyir dan betul-betul sedap... (^_^) Daging dia just nice... Tak kering, tak lembab, tak nipis, tak hanyir... Nyum3~~~ (^_^) Cuma sos je agak tak melimpah macam burger2 lain... Hehehhe~~  =)


Burger Gemok

Dah makan 3 Burger Grilled yang Top 3... Jadi, rasanya yang paling sedap ialah Burger Gemok, kedua Burger Astana dan ketiga Burger Cik Buyong... (^_^)



Jadi....Selamat makan burger.... =) Syok makan burger sambil tengok cerita Shaun the Sheep dan Jus Nanas.... Hehehhe~~~
.

5 comments:

Anonymous said...

Ape kate anda try burger grill wangsa melawati,try dulu pastu komen le ye

Kak Yatt said...

Yeke?? (^_^)
Nanti kalau ada jodoh dengan burger tu, sempat la saya merasa nya... Thanks yerr.. =))

l0rd_k4zuk1@yahoo.com said...

thanks 4 ur support!!!info-burger duakbelas is different from burger gemoq...b4 my time yes..there was 1 station called burger gemoq..that was next block of the same street...ours???its just choo-bi n chii-bi(besar n kecik)taken from Japanese word,,,tq plis continue to support us...=wak bi=burger DuakBelas sole captain..

Yatt Moore said...

owww... really??? =) Hehehhe~~~ Ingatkan sama... =)Thanks for d info... nak edit balik la entry... hehehe~~~ Btw...sangat sedap... =D

Siti Nurani Halim said...

Burger duakbelas memang sedap (mesti support sebab abang kan?) tak juga tapi memang saya suka. TAPI MACAM KAK YATIE KOMEN KALAU SOS DAN MAYONIS MELIMPAH SIKIT SUPERB. Mayonis tu biar buat lain sikit rasa add in a bit perisa manis or garlic. Mesti syiookk lagi. Ye bang?

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~