Monday, December 5, 2011

New Year 2012... Azam Baru... Birthday

Happy New Year 2012... Hehehheh~~~ (^_^) belum lagi la... Tapi tak lama lagi kan??? Tak sampai sebulan lagi... Dah ada azam baru?? Sempena tahun baru, mesti buat azam baru. Walaupun tak tentu lagi kita akan buat, tapi sekurang2nya niat kita tu dah ada... Cuma kita perlukan usaha dan kekuatan lebih sikit untuk merealisasikan azam kita tu...

Agaknya~~ Apa azam saya tahun depan??? Azam tahun ni pun saya dah tak ingat, ada ke tak saya tunaikan azam tu??? Hehhehe~~~ Wallahualam... Tapi tahun ni, InsyaAllah kalau dah tulis macam ni akan buat saya ingat kot, sebab dah tulis jadi bila2 masa je saya boleh refer balik.. Hehehhe~~~

Boleh tak azam tahun 2012, saya nak terbang pakai belon macam dalam gambar bawah ni?? hehhe~~



•♥•.¸¸.•♥•.¸•♥•.¸¸.•♥•.¸•♥•.¸¸.•♥•.¸•♥•.¸¸.•♥•.¸•♥•.¸¸.•♥•.¸•♥•.¸¸.•♥•.¸•♥•.¸¸.•♥•.¸•♥•.¸¸.•♥•.¸ 

::: AZAM 2012 :::
  • Nak jadi "Baik" sedikit, supaya saya sendiri boleh membimbing dia menjadi "Baik"... "Baik" tu ada maksud tersendiri dan itulah niat saya yang pertama.
  • Nak kekalkan berat badan atau kurangkan adalah lebih baik... Saya tak nak 2012 jadi lebih BESAR... Target adalah 65kg dan kebawah... hehehhe~~~
  • Bijak mengatur kewangan dan dah tak boleh boros lagi... Mesti simpan gaji setiap bulan... Hujung tahun paling sikit dalam simpanan mesti ada RM1200... Hehehhe~~~ Sikit je target tu, kalau tak boleh jugak, memang hampehhhh... (~_~)
  • Kurangkan panas baran dan sifat terlalu negatif kat orang lain...
  • Lain2 saya tak fikir lagi... Hurmmm~~~ Kalau ada lagi, nanti la saya tambah... Kalau banyak sangat nanti takut tak tertunai, payah jugak... Hhehhehe~~~
•♥•.¸¸.•♥•.¸•♥•.¸¸.•♥•.¸•♥•.¸¸.•♥•.¸•♥•.¸¸.•♥•.¸•♥•.¸¸.•♥•.¸•♥•.¸¸.•♥•.¸•♥•.¸¸.•♥•.¸•♥•.¸¸.•♥•.¸

5 hari selepas tahun baru, hari saya pulak... 5 januari 2012 nanti... (^_^) dah tak lama lagi... Agaknya ada tak orang yang ingat tarikh tu?? Sebelum ni memang ada, tapi saya inginkan seseorang buat ♥•.¸¸.•♥SURPRISE BIRTHDAY PARTY♥•.¸¸.•♥ untuk saya... Satu sambutan yang saya sendiri tak jangka.. Tapi~~~ Belum pernah lagi... (~_~) Semuanya biasa je, bagi hadiah dan tiup kek...Saya inginkan kelainan... Entah merasa atau tak benda tu... macam angan2 je kan?? Hurmmm~~~ =( Sedehnya....

Last saya celebrate birthday dengan meriah adalah tahun ni, untuk umur 23 tahun. Itu pun bersama keluarga dan disambut sekali dengan adik-adik dan anak saudara... Tapi seronok jugak... (^_^)

Yang Paling kecik tu Kek Saya... (^_^)
Ni la semua yang birthday.. (^_^)
Sebelum ni, pernah sekali tahun 2008... Buat dengan meriah dirumah bersama rakan2 Chemical Engineering UiTM... (^_^) Masa tu umur baru 20 tahun dan saya gunakan nama samaran Sue masa kat UiTM.. Heheheh~~~ (^_^) Ade gambar kek je, gambar sendiri tak nak letak... Eheh~~ =))

Tahun 2008, masa umur 20 tahun... (^_^)
Lepas ni tak tahu macam mana lagi... adakah impian untuk surprise party hanya angan-angan atau suatu hari nanti ada seorang PUTERA KATAK atau PUTERI KATAK yang buatkan Surprise Party untuk saya... Hehheheh~~~
.
.

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~