Wednesday, December 21, 2011

Samsung Corby II

Merry Christmas... Ho..Ho...Ho... (^_^) 


19.12.2011 dia tukar handphone baru... Sempena Krismas kot... Samsung Corby II warna putih... Comel jerr... Sebab sebelum ni tengok dia pakai handphone Nokia lama... Nokia 6020 kot... tapi rupa dia macam ni la... hehehe~~


Bila tengok orang pakai HP baru, saya pun nak jugak... Tapi...Saya tak inginkan Handphone... Tak lama lagi birthday saya... Kurang dari sebulan... 5 Januari 2012... Heheheh~~~ Apa agaknya yang saya inginkan???


Actually, saya cuma inginkan dia mengingati tarikh tu dan jadi orang yang pertama bagi ucapan hari lahir untuk saya... Selain tu, saya ingin jugak nak rasa surprise macam orang lain... Saya sendiri tak pasti surprise macam mana yang saya nak... Tapi saya betul2 inginkan surprise... Tak perlulah mahal, cukup sekadar dapat membuatkan saya terkejut dan terharu... Hurrrmmmm~~

Maybe... Saya nak Couple Ring Silver... 3 Kuntum Bunga Ros Merah... Cheese Cake...  Wahhh~~~ Romantik... Ehehehehhh~~~ Sekarang dah tak ada cincin lagi, kosong je jari, tapi leceh nak beli baru... Hurmmm~~~ Entahhhh~~~


Rose 3 Kuntum
Couple Ring Slver
Saya cuma nak cincin silver, sebab emas cuma masa kahwin baru saya nak pakai.... (^_^) Lepas tu nak bunga Rose 3 kuntum, sebab 3 kuntum tu comel, kalau banyak2 tak suka...dah macam bunga konvo pulak... heheheh~~~

Keinginan lain, saya tak tau.... Nanti saya sebut sport car, i-Phone dan lain-lain baru tau... Hahhahaha~~~ Tak la... Benda camtu saya lebih minat beli sendiri, sebab titik peluh sendiri lebih berharga... (^_^)
.
.

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~