Saturday, July 23, 2011

That's Why You Go Away

Sejak semalam dah menangis... Bukan sejak semalam... Tapi sepanjang minggu ni... Something happen dan payah saya nak explain.... Hanya Allah yang tahu dan faham apa yang berlaku... Terlalu berat nak ditanggung dan terlalu sakit untuk disimpan... Doakan semuanya cepat berlalu... I really need someone to share... Someone yang benar2 dapat dipercayai... SAKITTTTTTT sangat2....

Setiap kali saya dengar lagu ni, setiap kali tu saya akan menangis... Lirik dia sama seperti apa yang terjadi, yang bakal terjadi, yang patut terjadi dan yang mungkin terjadi.... Ya Allah... Berikan kekuatan... (T____T)



Hayati lirik lagu ini...mungkin kamu akan faham.... =/

~~MLTR - That's Why You Go~~
Baby want you tell me why, there is sadness in your eyes,
I don't wanna say goodbye to you,
Love is one big illusion, I should try to forget,
But there is something left in my head,

You're the one who set it up,
Now you're the one to make it stop,
I'm the one who's feeling lost right now,
Now you want me to forget every little thing you said,
But there is something left in my head,

I won't forget the way you're kissing,
The feelings so strong were lasting for so long,
But I'm not the man your heart is missing,
That's why you go away I know,

You were never satisfied no matter how I tried,
Now you wanna say goodbye to me,
Love is one big illusion I should try to forget,
But there is something left in my head,

Sitting here all alone in the middle of nowhere,
Don't know which way to go,
There is so much to say now between us,
There ain't so much for you,
There ain't so much for me anymore,
.


Tuesday, July 19, 2011

Things Always Happen For A Reason

Petang dah ni... Saya baru je bangun tido dan baru lepas sibuk mengganggu adik2 dari tadi... Kakak yang jahat... (^___^) Hehehehhe~~~
Mana saya dapat idea dengan tajuk ni yerr??? Hurmmm~~ Saya ambil dari tajuk blog seorang kawan yang sekarang ni sama kerja, identitinya perlu dirahsiakan sebab dia tak nak orang tau pasal blog dia... =)

Okay...semalam??? Ataupun di awal pagi tadi... ehh~~~ saya pun tak tahu macam mana nak describe masa... pada jam 12.00 tengah malam, 18 julai 2011... Jadi??? semalam atau hari ni??? =)

First time saya keluar break bersama2 kawan sekerja dan makan diluar... Dah nak sebulan kerja tapi baru malam tadi keluar... Kitorang makan dekat Lee Ming... Area Stutong... Budak2 JP mesti tau sebab tu tempat biasa lepak lunch hour.... (^___^)

Sebelum keluar, saya ingatkan ramai yang ikut... Last2, bila tengok, rupa2nya saya sorang je orang bujang yang lain semua orang dara... Oppppsss~~ Salah, saya sorang orang dara, 5 orang bujang jadi body guard... Takpe la~~ Malam ni buat pertama kalinya jugak saya makan malam masa break... Sebab saya tak pernah makan malam... Kalau break, saya makan Roti Munchis dengan air suam jerr.... Diet KONON nya.... hahahah~~~ =P
Budak jahat sedang ganggu saya tengah makan...
Nasi pattaya... Sedap jugakk.. (^___^)
Lemon Peng sebagai pemecah lemak.. =P
Memang la saya diet.. Masa kerja kat JP dulu, saya ni makan dan tidur je... Berat tak payah cakap, 70kg kottt... aduiii....mamalukan sungguh... Tapi sekarang makin slim (PERASAN SEDIKIT)... dah tinggal 64kg jeeerrr... Attention to MOHD FIRDAUS... Jangan jeles dan jangan cakap saya GEMUK lagi Okayyyy~~~ HAhahahhaha~~~~ (^___^) Tapi malam ni dah buat record... Saya makan Nasi pattaya dan Air lemon peng... Tak pe la, lemon takkan buat nasik tu jadi lemak KooTTT... Maybe laa... Itu hanyalah Teori untuk menyedapkan hati sendiri... (^___^)

Malam ni, saya keluar dengan Eldrine, Dean, Fadirul, Hafiz & Unknown (saya tak ingat nama kawan sendiri la pulak) hehehe~~~ jahatt nyerrr... =P Nak tengok muka2 jejaka hensem MEMC??? hahahah~~~
Dari Kiri : Eldrine, Unknown dan Hafiz


Dari yang sedang ternganga : Fadirul & Dean... heheheh~~~
Okay... Berbalik kepada tajuk... Things Always happen For a Reason... Ada le reason dia... Saya je tau.. =P Dah3~~~ jangan nak merapu, takde kaitan pun... Saja je nak tiru tajuk...  Tapi Maybeeee~~~ Things Always happen For a Reason... Renung2kan... Selamat beramal... (^___^)
.

Sunday, July 17, 2011

Adakah Aku Berhati Batu Atau Ego???

Salam... Ni entry ke 2 untuk hari ini.... (^___^) Kenapa rajin sangat hari ni??? hurmmm~~~ Bukan nya rajin, tapi sentiasa ada benda yang nak di share dan nak bagitau kat seseorang, tapi saya takde tempat nak luahkan... So, kat sini je lah, k... (^___^)

Hari ni, ada seorang kawan, dia lelaki... Hehehhe~~~ takpe, saya dah biasa dengar luahan lelaki, sebab lelaki je kawan yang saya ada... Mamat DAH LAMA putus, Tapi dia masih tak dapat nak lupakan minah tu... Kenapa?? Cinta sejati keww??? Huhuhuhu~~~ Dia sanggup habiskan duit untuk minah ni, walaupun minah ni dah ada lelaki lain... Sampai pakwe baru minah tu takde rokok pun, dia nak tolong belikan.... Huuuurrrmmm~~~ Payah saya nak komen... Apa maknanya ni??? Tu ke maksudnya sayang??? Sampai gadai harga diri dan berkorban benda2 bodoh??? Kalau minah tu baik, dia takkan buat kawan saya macam tu. Tapi mamat ni tak kisah langsung, dia still buat dengan harapan minah tu akan balik dengan dia suatu hari nanti.... Korang fikirlah sendiri, kalau korang, sanggup ke korang buat macam tu untuk EX korang??? kalau saya?? Mampus tak toleh balik... Malas dah... Hehheheh~~~


Cinta sejati?? Ntah... Perkataan tu dah takde maknanya untuk saya... Hati saya dah jadi keras sejak putus tunang... Selalunya kalau orang break, tentu akan menangis semahu-mahunya sampai terkeluar biji mata kan??? TAPIII??? saya??? Sebaliknya... Masa putus tunang, tak tahu mana datangnya kekuatan pada diri dan keyakinan masa tu, saya cuma tersenyum lebar dan asyik tergelak masak mintak dilepaskan... Sampai dia fikir saya ni hanya bergurau... Tapi saya betul2 serius... Cuma sebelum tu, saya dah buat solat istiqarah dan mohon kekuatan untuk buat keputusan dan pilihan... Jadi saya berjaya buat dalam keadaan tersenyum tanpa sedikit rasa sedih pun... Hanya kegembiraan terpancar dihati sebab ini adalah keputusan terbaik dan betul yang saya pernah buat... Keputusan yang akan membahagiakan saya di masa depan dan saya terlepas dari segala PENIPUAN dan LAKONAN...

Kenangan suatu masa dahulu... =)
Ada jugak yang kata masa tu EGO saya tinggi, sebab tu saya boleh tersenyum dan tergelak... Tapi sebenarnya bukan, sebelum apa2 keputusan yang saya buat, saya dah mohon petunjuk dan kekuatan untuk lalukan benda tu. Saya taknak jadi lemah disaat2 akhir bila dipujuk balik.... Hanya Allah yang tahu perasaan masa tu... Bila dah putus, saya langsung tak ingat pasal dia... Otak saya free sangat2... Sebab tu la saya heran, kenapa ada orang sanggup jadi gila bila break?? sama ada meninggalkan atau ditinggalkan... Hurrmmmm~~~Lepas putus tunang, saya memang sangat berhati batu dan jadi jahat... Heheheh~~~ Jahat ke??? agak la... Masa mula2, tu cara nak hilangkan stress dengar KUTUKAN dan FITNAH orang... Kalau stress putus tu takde la... Tapi sekarang dah slow down, Alhamdulillah baik sikit...

Kalaulah ditakdirkan selepas ni saya akan merasa lagi ditinggalkan kan, dicurangi atau apa2 pun yang sewaktu sengan nya, saya tak akan ada perasaan pun nak sedeh... Saya boleh kata saya tak akan menangis pun... Saya masih mampu tersenyum , sebab hati saya sekarang dah betul2 keras dan tak berperasaan... TAPIIII... Perasaan untuk menyayanyi seseorang masih ada, cuma perasaan SEDIH PUTUS CINTA dah tak ada lagi dalam kamus saya... (^___^)

Kalau nak tahu.... Selepas kejadian tu la saya berkawan dengan lelaki melambak2, sebab saya nak rasa apa yang dia rasa masa perempuan keliling pinggang... So, sekarang saya tahu apa yang dia rasa... Tapi niat saya tak jahat, sekarang saya berkawan dengan ramai lelaki cuma untuk berkawan sebab selesa dengan diorang... Jangan salah anggap, k...
Kalaulah ada pakwe sekarang, saya tak pasti apa perasaan dia tengok saya banyak kawan lelaki... Kalau dia boleh faham mereka hanya kawan, terima kasih banyak2 sebab memahami, tapi kalau tak faham, saya mintak maaf... Saya tahu batas2 saya, dan saya akan jaga untuk kebahagiaan saya sendiri...

Apa-apa pun, segala perkara yang terjadi dalam hidup mengajar kita menjadi lebih matang dan belajar menangani masalah.... Jangan sesekali jadi bodoh dan memperbodohkan diri untuk orang yang tak sepatutnya menerima kasih sayang daripada kita.... (^___^) elehhhh~~~ Jiwang ku tok.... Hhahahahhahaha~~~~ Rasa nak muntah... ekekekkek~~~ =P
.
.

Breakfast Yang Spoil

Morning semua.... Pagi ni tak best langsung... Dah la semalam tido pukul 3 pagi, lepas tu pukul 7 adik saya dah tarik2 kaki suruh bangun sebab Bapak ajak pergi breakfast kat luar... Haduiiiii... Berat betul mata ni nak bukak... (^____~)

Memandangkan kemalasan yang menjelma dan teramat sangat, saya pergi mandik cepat2, masuk baju dan jeans, lepas tu TIDO balik.... Hahahahha~~~ MEMANG PEMALASSSS.... (^___^) Saya tidur balik bukannya apa, masa tu tengok yang lain belum siap bekemas lagi, jadi saya pesan kat diorang, kalau dah siap nanti kejutkan saya balik... hheheheh~~~ (~___~) Ngantuk nyerrrr~~~

Muka yang mengantuk... (~___~)
Bila diorang dah siap, mak saya kejutkan dan saya terus masuk dalam kereta... Dengan muka mamai dan mengantuk saya terus jalan... heheheh~~~ Mula2 nk pergi breakfast kat Kaya Toast, Satok. Tapi adik saya tak nak, dia nak makan kat gerai mamak, dia nak makan roti canai. Jadi tukar la plan, kitorang pegi breakfast kat Curry House pulak... heheeh~~~ =)

Curry House, Satok
Breakfast pagi ni sangat spoil.... Saya gastrik... Langsung tak boleh nak makan... Saya order roti sardin, tu pun suku je yang dapat di makan. yang lain memang tak boleh. Perut semakin pedih dan sakit... Saya rasa macam nak baring je kat meja makan tu... Haduiiii.... Tak best nyerrr.... Ni semua gara2 semalam, semalam saya langsung tak makan. Tak tahu pulak apasal tak makan... Lupa KOTTTTT~~~ A'ahhh~~ Memang lupa... Langsung tak ingat nak makan... Semalam saya makan fishball je beberapa biji, lepas tu masuk bilik tengok TV... Memang padan la muka kena gastrik... Lain kali buat la lagi... Hehehehhe~~~

Adik2 dan Mak... =D
Masa order memang bengang laaa... Saya sangat cerewet kalau bab2 order dan jangan tersilap hantar atau lupa hantar... Kalau buat jugak, adik saya kata muka saya jadi macam muka anjing je marah... hehehhe~~~ TAPIII~~~ kedai tadi buat jugakkkk.... Saya order horlick panas, lepas tu nak ais kat cawan lain... Then, dia hantar horlick PANAS je, AIS TU MANA??? Saya dah bengang, saya bagitau pelayan lain, saya cakap AISSS!! Bapak saya memang dah tahu cara saya, saya ni tegas kottt... heheheh~~~ Then, bapak saya sendiri yang pergi ke dapur kedai tu dan ambilkan ais untuk saya, sebelum saya jadi makin panas dengan perut yang tengah meragam.... huhuhu~~~ Kesian bapak, takpe sebab dia faham anak dia sorang ni perangai macam mana... Hihihihi~~~ =)

Adik2 yang 3 suku... Hehehhe~~~
Masa tengah makan, saya dengan adik2 sempat tergelak besar walaupun perut memang rasa dah nak meletup... Kami terpandang seorang perempuan tua, umur dia dah dekat nak 50tahun kottt~~~ Dia pakai pakaian yang agak RAGETTT~~~ Plus selendang fesyen ntah apa2 bergulung2 dengan cuaca panas terik, dan pakai sunglass besarrrrr..... Heheheheh~~~ Ishhh~~~ Dah3.... Tak baik kutuk orang... Hehhehehe~~~ Teeetttetetttt~~~ Tutup cerita...

Tu je la crita kosong pagi ni.. =D Daaaaa~~~ (^____^)
.
.

Saturday, July 16, 2011

Beza antara Cinta, Sayang, Minat Dan Suka...

 ~Cinta~
Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau boleh nak dia tahu dan kita seboleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. Kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. 
Dalam erti lain, cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi. Tanpanya kita akan rasa sunyi. Kita akan cintakan dia dengan sepenuh jiwa dan hati yang ikhlas walaupun dia buat tak tau je...

 ~Sayang~
Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. Selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. 
Dalam erti lain, sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dengan masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya.

~Suka~
Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu.
Dalam erti lain, suka di tujukan kepada seseorang yang boleh mengembirakan kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya dah penat nak layan... Hehehe~~~
-::Perkara yang kerap berlaku pada saya, mungkin juga pada orang lain::-

 ~Minat~
Ada sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.
Dalam erti lain, minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita suka.

~~Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat, suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu~~
.
.

Last Minute Plan...Mr. Popper's penguin


Last Minute plan dengan member malam nie... Actually, nak dijadikan cerita, Zul datang rumah cuma nak tolong dia buatkan resume je... Lepas tu contact pulak member2 lain time kami tengah lepak di rumah, ajak la lepak2 minum kat Food Court Kampung Boyan...Saya apa lagi, salin je t-shirt & jeans, tak pakai tudung dan tak make-up punnn... Saya nampak sangat MESSY... hahahha~~~ Sebab plan nak lepak2 je... (^___^)

Me & Zul Lepas tengok wayang... Saya sangat MESSY... =P
Lepas kemas, terus pecut, tumpang skuter zul... wiwiwiwiiwiiiii~~~ dh 6 tahun saya tak tumpang kawan naik moto...malam ni la merasa balik... =D TAKUTTTTT sangattt~~~ =( Saya dah biasa bawa moto, tapi saya tak pernah jadi penumpang... Sebab saya suka bawa sendiri... ehhehe~~~ =D


Dah sampai kat Food Court, lepak la minum bandung laici... Air diaaa... NAK MEMBUNUH kerr??? Manis giler kotttt.... Lepak punya lepak, tunggu punya tunggu... Kawan yang dipanggil tak sampai2... Last2 kitorang tetiba buat plan tengok wayang... Hahhahaa... Jam dah pkl 9 malam time tu... Gilerrr doww... Tak tau lagi ada cerita tak dah masa tu... Saya ni bukan nya boleh balik lewat sangat... heheheh~~~
Sampai je Star Cineplex, terus cari budak kantau.. Ingatkan nak cari tiket murah, tapi takde rezeki laaaa.... Bos diorang merayau2 la pulak... Huissshhh~~~ GANGGUAN sungguh... Kami beli la tiket harga biasa... =) Kami tengok cerita "Mr. Popper's Pengguin"... Cerita tu lucu sangat2... Comel... Dan kesian... heheheh~~~


Sinopsis cerita tu pasal ayah mr. Popper yang kerja jauh dan takde masa untuk anak2... Last2 ayah dia hadiahkan 6 ekor penguin... Mula2 mr.Popper benci kat penguin, tapi lama2 dia jadi sayang pulak kat penguin tu... Comel... Nama penguin tu Stinky, Luody, kapten, Lovey, Nimrod dan Bitey... Nama diorang sempena perangai aneh penguin tu sendiri.. (^___^) ...Kalau nak tahu lagi, pergi la tengok sendiri... Sangat best dan tak rugi pun buat plan last minute....

Si Comel Kapten... =D
Mr.Popper... Hehheeh~~~
Lepas tengok wayang, saya terus balik, sebab dah janji dengan mak nak balik terus lepas tengok wayang... Saya ni payah sikit nak keluar malam, kena merayu betul2... hehheheh~~~ =) kalau mungkir janji, nanti dah susah nak keluar lagi.... (^___^)
.
.

Friday, July 15, 2011

Menggatal Lagi...

Menggatal??? Siapa menggatal??? Mana ada.... (^___^) Pembetulan...word agak tak betul... hihihi~~~
Tak ada siapa pun yang menggatal... Saya saja nak tulis tentang diri sendiri... Letak tajuk menggatal, sebab banyak orang suka mengata saya ni SUKA menggatal... Hahahah~~~ lantak la korang, saya tak kisah pun, janji saya HAPPY... (^__^) kan3???

Actually, saya tak menggatal pun... Cuma saya lebih banyak berkawan dengan lelaki kalau nak dibandingkan dengan kawan perempuan... Lebih selesa kot... Ntah laaa... kalau kawan perempuan saya boleh dikira la ada beberapa orang je... Kalau orang yang tak kenal saya atau baru je kenal, memang orang akan kutuk dan mengumpat habis-habisan... Saya dah biasa kena pun... bukan pertama kali... Tapi apa boleh buat... Itulah saya... Saya memang macam ni... Apa salahnya saya berkawan dengan lelaki?? saya tak buat jahat pun, berkawan pun macam biasa... Mana ada luar biasa... =P



Kenapa saya berkawan dengan LELAKI lebih banyak??? Itu yang menjadi persoalan... Huhuhu~~~ 
Pertama sekali, saya selesa... BUKAN selesa berkepit, TAPI selesa bergaul dan berbual... SEBAB, kalau lelaki bercakap, mereka KURANG mengutuk dan mengumpat orang lain... Kalau berbual pun, berbual kosong dan KADANG2 ada jugak 18SX... Tu memang dah biasa, lumrah otak lelaki... heheheh~~

Kedua... saya ni jenis perempuan kasar yerr... Maaf kalau ada yang fikir saya ni lembut... Rupa luar memang feminin, tapi kat dalam agak keras... Keras macam mana pun, perempuan tetap perempuan... saya KUAT MENANGIS la pulakkkk.... haduiiiiii~~~ =P memandangkan saya kasar, jadi lebih selesa la kalau nak bergaul dengan lelaki... Kalau dengan perempuan, saya tak boleh nak kasar sesuka hati, nanti ada yang terkecil hati atau cakap saya ni kurang ajar pulak... =( sedehhhh~~~ huhuhuhu~~

Ketiga... Saya rasa saya suka lelaki, sebab tu la saya berkawan dengan lelaki... Mana tau ada yang berkenan... hahahah~~~ Dah3~~~ Jangan nak merapu tak tentu pasal... Dah out of topic la pulak... (^____^)



Kenapa pulak saya kurang berkawan dengan PEREMPUAN??? kenapa yerrr??? Hurmmm~~~ Payah la nak explain....

Pertama dan mana2... Memang saya SANGAT susah nak serasi dengan perempuan... Perempuan ni sifat dia MANJA dan SUKA BERKEPIT... Kemana2 nak pergi mesti berteman... Hadussshhh~~~ Tu yang saya tak boleh SANGAT... saya bukan jenis berkepit... Saya ni INDEPENDENT... Itu masalah utama saya tak boleh nak rapat dengan perempuan.. Saya cepat rimas kalau sikit2 nak berteman...Contohnya, kalau nak pergi ke tandas pun nak berteman, makan pun berteman... hurrmmm~~~ kenapa saya tak boleh macam tu??? Ntahhh~~~ =)  Itu lumrah sifat saya kot... Saya ni jenis serba serbi sorang2... kalau nak makan sorang pun saya boleh lagi layan sorang2....

Kedua... Saya rasa saya susah nak masuk channel kalau berbual dengan perempuan... Ntah laa... Kalau lepak dengan perempuan, saya akan jadi pendiam, SANGAT PENDIAM dan saya akan jadi seorang yang tak banyak cakap... Kalau tak percaya, boleh tanya dengan kawan2 perempuan saya... Banyak yang kata saya ni PENDIAM... hahahha~~~ Lucu betul... Pendiam tu agak laaa... tapi bukan SANGAT... (^___^) Biasanya saya akan lebih menjadi pendengar dan bukan mengomen (tatabahasa yang agak tak betul disitu)... hehehe~~~

Saya boleh je kalau nak berkawan dengan perempuan, TAPI saya tak lekat dengan satu kumpulan... saya akan masuk mana2 yang saya boleh... Biasanya, mana2 kumpulan pun tak akan terima saya, sebab saya ni MAKE DONO jerr... Hampeh betul saya ni... =D

Saya bukan Eksyen atau Lawa.. Tapi FAHAMLAH wahai kawan... Inilah saya... =(
Sebab tu la orang kata, kalau tak kenal maka tak cinta.... Hehehehhe~~~ =P

"Berkawan Biar Beribu...Bercinta hanya Satu"
.
.

Friday, July 8, 2011

Syok Nya Makan-Makan di Steam Boat

Malam ni saya keluar makan-makan lagi... Tak habis2 nak makan... Hehehhehe~~~ (^___^) saya ni memang kuat makan, jadi tak heran lah sangat. Badan pun dah semakin kembang... hik3~~~ =D
Seperti biasa, steam-boat yang akan kami serbu ialah D11... Kat Jalan Ban Hock, Kuching... Entah berapa puluh kali dah saya kesini, tak pernah bosan... (^___^)


Dalam banyak2 steam-boat, sini lah tempat yang paling saya suka... Sebab tempat dia open air dan pilihan makanan paling banyak antara semua steam boat... Kalau kat tempat lain, mereka banyak gunakan "ball", tak syok la kalau makan "ball". Kalau nak makan "ball", lebih baik beli sendiri dan goreng di rumah... hehehhe~~~ Ada lebih dari 30 jenis makanan untuk dipilih... Seafood, sayur-sayuran, ayam dan daging...

Pilihan "Ball"

Pilihan ayam & daging

Pilihan makanan laut
Sayur-sayuran je yang saya tak ambil gambar, sebab saya tak makan sayur kalau pergi sini... heheheh~~~ kalau datang sini, makanan palinggggg saya suka ialah buntut ayam, kerang dan telur burung puyuh... Saya boleh makan berpinggan2 tiga jenis makanan tu tau... (^___^)
Kerang
Telur burung puyuh
Buntut ayam
Masa sedang syok masak, tiba-tiba pulak tangan saya tersimbah dengan minyak panas... Biasalah kalau dah tengah memasak, terlupa nak kecilkan api. Apa lagi, meletuplah semua kerak2 hangus yang ada kat atas plate besi dan semua minyak yang bertakung penuh kat dalam tu tersimbah kat tangan saya... Heheheh~~~
Lepas kena minyak, tangan tak mengelembung lagi. Bila dah sampai ke rumah, baru nampak tempat lecur tu semua macam gelembung... (^____^)

Melecur tersimbah minyak panas
Kerak yang penuh dengan minyak meletup

Saya datang ke sini dengan member Uitm... Ada student dan jugak staff.... Enjoy kalau pergi sini beramai-ramai dan semuanya sporting makan... Kalau ada yang pergi tu tak kuat makan dan kontrol, memang tak syok dan tak best... huhuhuhu~~~ =P

Wajah-wajah ceria dan kuat makan... (^___^)


Sisa kerang yang tinggal... =D

Seronok masak-masak... =D
Lagi satu nak bagitau... Bayaran kat sini rasanya paling murah kalau nak dibandingkan dengan tempat2 lain... kalau lebih 5 orang yang pergi, bayaran cuma RM17 je seorang... heheheh~~~ Syokkk dapat makan.... (^___^)
.
.

Sunday, July 3, 2011

Malam Untuk Jadi Cantik

Saya pakai sari hitam... (^___^)
Malam tadi, 2 Julai 2011 ialah Malam Perangkaan 2011... Tema kami Bollywood vs. Hollywood... Bollywood???? I LIKEEEE... Hehehheheh~~~ Saya ni memang hantu dinner... Kalau ada apa2 dinner je, saya excited nak pegi... Sebab saya suka melaram & jadi cantik... Hihihihi~~~ Perasan jab... Yelah, dah orang tak puji kita cantik, sapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri... =D Majlis tu dibuat kat Hotel Four Point Kuching, kira hotel 5 bintang la jugak... =D
Four Point Hotel
Seronok sangat...Saya pergi dengan adik2 saya, sebab kami semua pernah bekerja di Jabatan Perangkaan... (^___^) Kami bertiga apa lagi, confirm la melaram habis, Kalah pengantin India... hahahah~~~ Kami sewa baju pengantin india kat butik cousin saya di Teratak Spa & Bridal... Baju dia cantik dan tak sama macam butik lain... Make-up pulak oleh Butik Idaman Rahim... Memang cantik la make-up yang diorang buat... Harga pun berbaloi dan mereka dapat buat apa yang kami nak... Masa make-up, saya tunjuk gambar artis Bollywood, saya kata nak make-up camni, dia dapat ikut 100%... Salute dengan diorang... =D
Saya, Sis Mulia & Sis Ezziey

Cantik kan make-up diorang... (^__^) Memang betul2 macam bollywood... Saya pakai sari hitam, Adik saya pakai baju punjabi hijau, adik bongsu pakai lahenga merah... =D

Ni mungkin dinner Malam Perangkaan terakhir yang saya dapat pergi, sebab saya dah tak bekerja disitu lagi... Saya pergi ni pun sebab saya baru je berhenti, jadi tak la rasa pelik sangat kalau nak pegi... Memang seronok, makanan dia semua sedap, tapi saya terlupa pulak nak ambil gambar makanan sebab syok sangat layan makan... Hehehhehe~~~ (^___^)

Menang cabutan bertuah
Saya dapat hadiah jugak, hadiah cabutan bertuah je... hehehhe~~~ Queen of the Night saya tak dapat. Tapi mengikut kata Puan Sabby, yang menang malam ni adalah saya dan dia, kami dapat undian seri... Tapi memandangkan saya cuma pekerja kontrak di situ dan jawatan Puan Sabby lebih tinggi dari saya, jadi mereka pilih la Puan Sabby menjadi Queen of the Night... Tak pe kalau tak menang pun, yang penting saya dapat enjoy malam ni... Enjoy dapat pergi dengan kawan2 sepejabat dulu...

Kawan-kawan sepejabat
Memang seronok dinner malam ni, dapat melaram sepuas hati dan bergembira bersama kawan-kawan dan adik-adik... (^___^) Kita Enjoyyyy... =D




.

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~