Friday, January 20, 2012

Be Happy Yerrr

Ada sesetengah orang yang akan menjadi SANGAT GEMBIRA bila melihat kesedihan seseorang yang dia DENGKI... betul tak??? Itu je la yang saya nak cakap dalam entry ni... Hehehehhe~~~


Sapa makan cili, dia terasa pedas... Actually...Untuk ENGKAU yang sangat buzy body dan poret hal aku... Janganlah terlalu gembira sangat... Ada perkara lagi perkara lain yang LEBIH MENYAKITKAN hati engkau... (^_^) Biawakkkk...Ohhh~~~~ Biawakkkk~~~ Haduiiii~~~
.

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~