Saturday, January 7, 2012

My Family... My 24th Birthday...

Hari ni dah 7 January 2012... Walaupun dah lepas 2 hari Birthday saya, tapi masih lagi ada yang nak celebrate... (^_^) Thanks Mak, Sis dan seisi keluarga... Happy je sambut birthday di rumah walaupun tanpa kek... Walaupun takde kek, ade benda lain yang gantikan kek... Hehehhe~~~


Bila dah semakin berumur... Takde lagi dah nak masak Chicken Nugget dan Sosej untuk Birthday ... Pakai lauk makan tengah hari je laaa... Hhehehe~~~ Thank Bapak, Mak dan Sis yang tolong masakkan... (^_^) Sedap~~~

Lepas tu mak hadiahkan Kura-kura kecik... Comel... Nama diorang ni Tatak dan Tutu... (^_^)
Kura-kura comel... Hadiah Dari Mak
Adik saya buatkan ayam panggang untuk makan tengah hari sempena birthday saya... Untuk menggantikan kek, kami cucuk je lilin kat atas ayam tu... Hehehe~~~ Dapat jugak la tiup lilin 24 tahun kan??? Happy Birthday to ME.... (^_^)

Semalam pun celebrate dengan adik2 kat mcD masa saya balik dari sekolah, kebetulan adik mengidam Prosperity Burger lepas tengok gambar yang saya post dalam entry Juicy Prosperity Burger... Hehehhe~~~

Soooo~~~ Happy.... (^_^) Tak lama lagi birthday adik saya pulak... Nurmuliati... Dia kata nak Ikan Pari yang di cucuk lilin 20 tahun... Heheheh~~~ Tunggu je la... 27 Januari nanti... =)
.

2 comments:

Nurmikalthum binti Julai said...

happy birthday my senior.. ya ampun, dah 24 thn umor ktk.. hihi, n ur birthday sama ngn my kazen juak.. hihih... hope you all the best kak su..

Kak Yatt said...

Makaseh numi... =)
owk owhh... dh 24... tua jak rasa... org lain dh beranak pinak, kmk tok blm gk... hihihi~~

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~