Sunday, January 1, 2012

New Year 2012 With BFF

Happy New Year... Agak terlambat la kan?? Tapi tak la lambat mana pun, masih lagi 1 January 2012... hehehe~~~ (^_^) Actually malam tadi takde celebrate apa2 pun. Mula2 plan nak g tengok bunga api, tapi malam macam sunyi je dan takde apa yang meriah di bandar... So, duduk je rumah diam-diam dan tido... Siang tu baru la keluar dengan kawan2... (^_^)

Dari Kiri : Me, Firdaus, Azmil, Azlan, Aziz
Dari Kiri : Firdaus, Azmil, Azlan, Aziz, Kak Ramziyah
Hari ni keluar dengan Firdaus, Kak Ramziah, Aziz (Adik Firdaus) dan Kawan Firdaus (Azmil dan Azlan)... Kami tengok Movie Mission Impossible 4 : Ghost Protocol... Sangat best... Saya bagi ★★★★ bintang... Hehehhe~~~ Pelakon dia....Tom Cruise... Hensomeeee.... Anil Kapoor pun ada... Terkejut tengok si Anil ada jugak dalam cerita tu... Watak lelaki gatal... Memang sepadan.... Hahhaha~~~ (^_^)

Panjang berjela-jela... (^_^)
Anil Kapoor vs. Tom Cruise
MI4 ni memang wajib tonton tauuuu... Cerita aksi suspen dan lucu... Heheheh~~~ Rugi kalau tak tengok... (^_^) Macam ni la new year 2012... Biasa2 je... Janji ada hang out dengan member jadi laaa... =)
.

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~