Friday, January 20, 2012

Semakin Gemuk

Actually entry ni bukan niat nak komplen... Tapi nak tahu dan ingin berkongsi... Saya dah makan Formula 1, Herbalife selama 2 minggu lebih... Tapi kenapa berat saya tak turun??? 


Malah semakin naik dan adik saya kata muka saya semakin bulat... Gemuk air kot... Sebab kalau ambil Herbalife kena banyak minum air... Mereka ajar saya minum 3 botol air 1.5L setiap hari... Saya pun ikut... Memang saya jadi kerap kencing, cuma peluh je tak keluar sebab saya berkerja dalam air-cond... Hurmmm~~~ Kenapa ni??? Rasa kecewa pulak... Sebab beli dah mahal, tapi tak menjadi jugak... Serius saya risau dengan berat saya... Saya nak kembalikan berat 63kg macam tahun lepas... Tapi sekarang ni mantain 67-68kg...

Saya ada saudara dan kawan-kawan yang ambil Formula 1... Tapi diorang ada perubahan yang mendadak hanya dalam 1 minggu... Tapi saya??? KENAPA NIIIII~~~ Rugi duit saya RM170.. Banyak tuuu...untuk orang yang gaji kecik macam saya... heheheh~~~ Kesal pun ada jugak...

Kesimpulannya... Kalau nak kurus, jangan bergantung kepada sesuatu.. Kita sendiri yang kena kawal permakanan dan banyakkan senaman... Makan pun benda harga beribu ringgit, tapi kalau tubuh kita tak serasi, tak guna jugak kan??? Hurmmm~~~~ 

Habiskan je laaa... Alang2 dah setengah botol je lagi tinggal.... (-_-)

4 comments:

Megat said...

salam.. maaf walau entry ni dah lama.. saya ingin beri pembetulan..

di herbalife.. berat total tidak di ambil kira sangat, kita boleh check berat lemak, air, otot, mungkin berat otot atau air dah bertambah..

ape2 leh tanyer betul2 dekat org yg menjual HL kepada puan.. :)

xpun leh sms/whatsapp saya 0133944351 :)

Anonymous said...

Assalam.... maaf.. saya salah sorang pengguna herbalife rasa terpanggil nak komen di entry sis ni...
Jangan salahkan mana2 product sis.. it depend on u... saya masa mula ambil product ni... seminggu tu sy minum xsungguh2 macam coach sy suruh....means patot minum tiap2 hari.. tp sy ade miss juga sehari dua.. tapi timbang turun jg 2kg dlm masa seminggu. Alhamdullilah... sebabnya saya ikut ckp coach elakkan makan ayam and makanan berminyak.. part tu pn sis kena disiplin jg kalau betol2 serius nk turun berat bdn :)and kena ambil tahu jumlah kalori yg sis ambil dlm sehari... HERBALIFE setakat ni bagi saya the best product .. InsyaAllah.. gud luck sis... :D

Anonymous said...

xde istilah gemuk air sebab minum banyak air.... minum bnyk air xmenggemukkan badan sbb air 0 kalori.. gemuk air tu punca dari belebihan ambil makanan masin or masam...

Dakwat Basah said...

saya mkn HL ni pd 2009.
memang kurus. tapi tak kurus dlm masa seminggu.
mkn masa 2-3 bln jgk.hinggakan kita dah lupa yg kita nk kurus. masa tu kwn tegur,nampak dah kurus..baru la semnagat balik.

tapi bila difikirkan balik sekarang ni..saya rasa yg kurus dulu tu bkn sbb HL la, t sbb minum air byk, langsung tak minum air bergula, dan m akan bersukat.

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~