Friday, February 24, 2012

Resit yang Pelik

Pernah nampak resit yang pelik lepas makan di mana-mana gerai makan?? Hari ni saya baru jumpa sebuah... Kedai makan Coffee "O" Corner... Heheheh~~~


Mula-mula dapat resit tak perasan lagi benda tu, bila tengok list panjang semacam sedangkan order cuma 2 set, tu la baca betul-betul apa yang dia tulis... (^_^) Comel... =)
.

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~