Sunday, February 5, 2012

Carbonara Mushroom Cheese by Sis

Pagi-pagi lagi dah breakfast Cheese... Sedap... (^_^) Pagi ni adik masak Carbonara Cendawan... Sedappp sangat... Pandai dia masak... (^_^)

Nyum3~~~ Chessy & Yummy~~~ (^_^)
Bahan-bahan yang digunakan pun simple je... =)

1 Paket Spiral Fettucini
1 Paket Keju Tatura
1 Tin susu cair
1 Tin cendawan butang
1 Tin carbonara cendawan
500g daging cincang
1 Biji bawang besar dicincang
Sehiris halia dicincang HALUS
Serbuk lada dan bahan perisa


Cara nak buat lagi senang... Heheheh~~~

1. Tumis bawang putih, bawang besar dan halia.
2. Masukkan bahan perisa, cendawan dan daging cincang. Tumis sampai daging betul-betul masak.
3. Lepas daging masak, baru masukkan susu cair dan Tatura Cheese.


4. Masakkan semua bahan dan gaul sampai mendidih sehingga cukup pekat. Kalau terlalu pekat, boleh tambahkan sedikit air. Sambil masakkan kuah, jangan lupa rebuskan Spiral Fettucini sampai masak.


5. Setelah Fettucini kembang, buangkan air sampai kering dan masukkan ke dalam kuah. Gaul sampai sebati dan siap untuk dimakan.... Nyum3~~~ Hehehhe~~~ Sedapppp.... Tapi tak boleh nak makan banyak, sebab cheese tu buatkan kita jadi cepat muak... Jum makan... (^_^)


No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~