Thursday, March 29, 2012

Banyaknya Plan

Dalam kepala sekarang ni ada macam-macam perkara nak dibuat... Hurmmm~~~ Mana satu nak buat dulu ekk... (^_^) Nak tengok wayang, nak jalan-jalan, nak bergambar (mengada-ngada), nak makan-makan... Semuanya pun nak dibuat... Tapi kalau dah balik kerja nanti, masa dah singkat... Bila pulak nak buat semua tu?? Hurmmm~~~
Take care people... =)

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~