Thursday, March 29, 2012

Happy 25th Birthday Kak Zee

Semalam 28 Mac 2012 Birthday Kak Ramziyah... Happy Birthday Kak Zee... (^_^) 


Sorry Kak Zee sebab tak dapat nak celebrate betul-betul dan keluar jalan-jalan... Semalam rushing sangat-sangat... Yang ada malam tadi cuma Saya, Dia, Firdaus dan Kak Zee... Firdaus ada hal keluarga di rumah jam 7malam, Kak Zee pulak nak naik flight ke KL jam 8.30malam... Memandangkan Firdaus kerja kat airport dan kak zee pun rushing nak ke airport, jadi kami ajak Kak Zee makan di mcD dalam tu je lah... Makan-makan sikit dan saya belikan Kak Zee kek harijadi... Tapi tak boleh nak tiup lilin, takut nanti alarm kebakaran pulak berbunyi... Hehehhe~~~ (^_^)


May Allah your wish come true Kak Zee... (^_^)

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~