Sunday, March 4, 2012

Hujung Minggu yang Bosan

Bila dah hujung minggu mesti tak tau nak buat apa selain duduk di rumah... Serius boring giler... Kalau dah Isnin sampai Jumaat tu kerja, mestilah hujung minggu nak santai-santai dan jalan-jalan... Tapi tak tau dah nak jalan ke mana. Kuching ni kecik je, pusing-pusing, kat situ jugak... Hurmmm~~~

Hobi pelik saya... Suka keluar jalan-jalan sesorang diri... Bahaya tu memang la bahaya, tapi kalau nak berteman lambat sangat laaa... Nak bincang-bincanag lagi, nak atur plan lagi, nak tunggu-tunggu lagi... Kadang-kadang 1 hari tu nak atur plan je, lecehhh...... Sorang-sorang jugak yang seronok... Boleh jalan-jalan mana tempat yang kita nak dan tak perlu nak ikut sesiapa... Hehhehe~~

Tapi kadang-kadang seronok jugak kelur dengan kawan atau Adik-adik ataupun bersama Dia... Tapi hari ni kawan-kawan sibuk, adik-adik dah plan dengan kawan diorang, Dia pulak kerja overtime hujung minggu ni... Jadi layan sorang pun jadi la.... (^_^)


Dah penat jalan-jalan dan window shopping, duduk kejap kat BigApple... Sambil duduk dan makan, tak perasan dah nak sejam kat situ sorang2... Syok pulak tengok dari cermin macam mana diorang buat donut yang comel... Heheheh~~~ Plan mula-mula nak tengok wayang, tapi mood untuk wayang belum ada lagi... Kemudian je lah... Dah tau penat jalan-jalan tu, balik la ke rumah dan tido... Heheheh~~~~ Malam baru sambung balik aktiviti, tunggu Dia pulang kerja dan keluar makan... Hehehhe~~~ (^_^) Daaaa~~~
.

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~