Tuesday, April 10, 2012

Diet Terlampau Sudaaaa

Time ni di suruh bos mencari bahan untuk presentation ceramah dia... Belum ada mood lagi nak pergi ke google search... Masih duduk-duduk, membaca dan merenung sampai laptop depan mata ni pun tembus... hehehehe~~~ Lesu sangat... Dan saya sendiri dah tahu kenapa... Tapi buat-buat tak tau je...


Saya lesu sangat-sangat sejak ambil Herbalife... Kepala pun asyik pening dan lemah... Kalau nak difikirkan logik, kita sendiri boleh tahu kenapa... Benda-benda diet macam herbalife atau apa-apa benda alah yang sewaktu dengan nya boleh dikatakan 0 (zero) nutrient walaupun mengenyangkan perut... Kalau bergantung 100% dengan benda tu dan takde ambil makanan langsung, tubuh menjadi takde zat dan lemah... Bila dah takde lemak, gula atau karbohidrat masuk dalam tubuh, for sure tubuh akan membakar lemak yang berlebihan untuk dijadikan tenaga...sebab tu la kita jadi cepat kurus...

Saya ni rasa-rasanya dah tak cukup makan kot, sebab tu la pening-pening... Tapi semalam buat kali pertama dalam 2 minggu ni saya makan nasi... Mak bagi bekal pun saya tak makan dan bawa balik rumah bagi kat adik... Nak makan jadi takde selera bila fikirkan GEMUK... YES... Saya gemuk... Siapa yang kenal saya 6 bulan lepas masa kerja kilang, saya sangat slim dan takde perut... Sekarang??? Perut dah macam bunting 4 bulan... Hhahahaha~~~ Motif sekarang cuma nak turunkan berat balik macam dulu.. Kalau dah turun, baru saya kontrol sendiri untuk kekalkan... Dah lama tak pergi gym... Membership pun dah expired... Ngeee~~~ (^_^)

8kg... GO AWAY... Pleaseeee... (-_-)

Take Care People... =)

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~