Monday, April 30, 2012

Gara-gara PR1MA... Sakit Badan...

Hari ni turun kerja lembik je... Kaki sakit...Kepala sakit...Badan letih... Ni semua gara-gara PR1MA pada Sabtu dan Ahad lepas... Hurmmm~~~

Itu lah padahnya kalau hujung minggu yang sepatutnya diperuntukkan untuk berehat, tapi buat kerja part time... (-_-) Sabtu dan Ahad lepas jaga booth PR1MA sebab ikut Program Jelajah Janji Ditepati... Sehari suntuk berdiri dari pagi sampai ke petang dan tak boleh duduk.. Hasilnya... Badan semua sakit-sakit dan lenguh... Tapi takpe, di samping dapat berkerja, membantu dan penat...poket pun Masyukkkkk~~~~ Heheheheh~~~ (^_^)


Walaupun sebelum ni pernah buat kerja kilang yang 12 jam berdiri, tapi yang sakit, kaki je... Bila kerja macam ni, saluruh badan sakit... First time la ikut program promoter macam ni... Penat yang menggila tapi seronok... (^_^) Seronok ke??? Asyik merungut penat jeee... Hehehhe~~~ =P

Ni diantara gambar persediaan sebelum orang ramai datang... Buat ribbon untuk hadiah kanak-kanak dan tengok senaman aerobik yang kami sendiri frust sebab tak boleh join... Takut nanti kalau join, berpeluh dan bau busuk sepanjang hari... (^_^)


Walaupun penat... Tapi tamat je pogram dan kertas kaji selidik di kira, kami semua gembira sangat-sangat dan berpuas hati sebab dah lepas dari kerja yang memenatkan dan hasil yang kami perolehi hampir mencapai target... Hampir je laa... Sebab target PR1MA nak 5000 helai borang, tapi kami cuma dapat kumpul dalam 4600 lebih je... Takpe la... Kami dah berusaha tarik orang ramai dan pujuk diorang supaya isi borang... Hehehhe~~~

Caaakkkk~~~~ Hehehe~~~ (^_^)
Take Care People... (^_^)

3 comments:

CiK FizA said...

comel ! Ngee :DD

Yatt Moore said...

comel??? hehhehe~~~ makcehhh~~~ =D

Virtual TM Point said...

hehe..tu baru penat cari borang...belum lagi pikir penat org yg membina,org yg design...yg design tu bekerja smpai 20jam sehari...hehe..xsabar nak tunggu projek ni siap..nak tengok hasil ciptaan..

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~