Monday, April 2, 2012

Outing dan Melayan Kerenah Adik

Sabtu lepas kertas final exam terakhir adik saya... Lepas ni diorang dah tak jumpa lagi sebab dah tamat Diploma... So, semalam diorang keluar jalan-jalan dengan member fakulti diorang... Saya pulak jadi kakak yang sangat rajin untuk jadi driver dan ikut diorang ni jalan-jalan... Hehhehe~~~ Menyibuk je kan??? hehehhehh~~~ Sambil menyelam, minum air... Dapatlah saya menyelit dating sekali... (^_^)

Yang pakai baju corak harimau ni adik saya... Nureziyati Morshidi... Cantik kan??? (^_^)


Saya hantar dan ambil kemana je dia pergi... Mula-mula pergi makan di mcD, lepas tu pergi tengok wayang (Hunger Games) dan lepas tu pergi makan ABC (Swee Kang)... dan lepas tuuu??? Heheheh~~~ Banyak betul lepas tu... (^_^)

Makan di mcD... =)
Nak pergi tengok Hunger Games... =)
Makan ABC di Swee Kang... =)
Lepas makan ABC, saya tak ikut dah sebab diorang nak pergi makan malam di Anuar Steam Boat, malas la pulak saya nak ikut... Jadi saya just tunggu diorang balik dan ambil je lah nanti... Sementara nak tunggu tu, boleh la dating dulu dan saya tengok wayang untuk kali kedua hari tu... Tengok Mirror-mirror... Cerita ni sangat best... Rugi kalau tak tengok... =)

Tunggu adik yang pergi Annuar Steam Boat... =)
Back to back movie... (^_^) Hunger Games dan Mirror-mirror... Kedua-dua cerita SUPER best dan berbaloi... Heheheh~~~


Take Care People... : )

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~