Wednesday, April 4, 2012

Percubaan Kedua Herbalife

Ni dah kali ke 2 saya ambil produk Herbal life... Percubaan pertama dulu tak menjadi dan berat saya semakin naik... Pertama kali saya cuba Herbalife ada saya tuliskan dalam entry ni >>> Menggila nak kurus dan Semakin Gemuk... Saya sendiri tak pasti kenapa tak menjadi, sedangkan kawan-kawan saya yang lain boleh je turun... Mungkin ada silap sendiri dan saya tak ambil set penuh...

Aleo Vera Mix, Formula 1, Tea Mix
Jadi, kali kedua ni saya try ambil 3 produk sekali gus... Formula 1, Aloe Vera Mix dan Tea Mix... Cara makan setiap hari pun saya akan kontrol betul-betul lepas ni... Breakfast tak boleh skip, sebab tu adalah wajib walaubagaimana kita diet sekalipun... Tengah hari saya akan makan Oat Meal Cracker je yang saya dah beli semalam 3 bungkus dan 3 jenis... Oat 25, Jacob Apple dan Jacob Appricot... =) Petang saya tak perlu makan rasanya kot... Kalau lapar, makan sikit je lah... (^_^) DAN...Kalau ada masa pergi jogging...


So, apa hasilnya... Tengok selepas sebulan... Sebab saya betul-betul risau dah sekarang. Berat naik melampau... 7kg naik dalam masa 5 bulan... Kalau setahun??? Hurmmm~~ Salah sendiri jugak sebab tak nak jaga makan, sebab tu la naik dan semakin membulat... Hehehhehe~~~

F.Y.I... Sekarang ni saya dah jadi distributor HERBALIFE.... Kalau korang beli dari saya, korang akan dapat diskaun RM10 bagi setiap unit yang korang beli... Hehehheh~~~ Iklan kejab... Daaa~~~ =D

Take care people... (^_^)

13 comments:

keen said...

salam, nk tau je..
sy google n tbaca kt blog kamu ade amik acai berry pas amik herbalife.
then skang amik herbalife smula..
acai berry tu x berkesan ke?

Nurhayati Morshidi said...

Salam... kmk tak ambil herbalife dh lepas makan acai berry... dulu saya makan mcm ni...

1st - Herbalife Formula 1(berhenti 3 bulan gemuk balik)
2nd - Try lagi herbalife full set (gemuk balik bila terlebih makan)
3rd - Tukar ke acai berry... Terus turun 6kg, 2bulan... lepas tu takde naik2 lagi dah sampai sekarang...

keen said...

wah..bgusnye acai tu.. means kamu amik acai tu 2bln ke? mksdnye 2 btol?
ade kesan -ve x?

ct_k said...

sy bru 1st day amik acai ni, asyik lapar je.. :(

Nurhayati Morshidi said...

Keen - yup...saya makan 2 botol je acai tu.. lepas tu tak naik2 dh sampai sekarang. Tapi kena kontrol jugak la... jangan bila dh stop acai jadi kuat makan pulak... hehehhe~~ =)

Ct_k - memang lapar, sebab tu minum banyak air bagi perut tu berisi... jangan bila lapar awak makan nasi pulak... =) air tu cepatkan lagi proses bakar lemak... lemak banyak hilang kot, sebab tu la lapar... heheheh~~~ agak2 je... =D

Anonymous said...

la ye ke? sy bce testimoni sume ckp mkn acai jd ilang selera mkn. sy lak mkn acai jd lapar lak. tu yg sy mkn nasi. oh kira kena control mkn jgk la ek.. tq ye!

Nurhayati Morshidi said...

Makan nasi pun boleh jugak...sebab acai ni tingkatkan metabolisma untuk bakar lemak.. tapi kalau makan nasi, lagi banyak benda nak dibakar... So, proses nak kurus tu slow sikit la kot... Lagi baik kalau lapar, minum je air kosong banyak2 untuk lancarkan proses cairkan lemak...so, kerja untuk bakar lemak cuma tertumpu kat lemak kepul2 dalam tubuh je...tak payah la dia nak sibuk dengan lemak yang baruk je masuk dalam perut...

lebih kurang camtu la kot... hhehehe~~ fikir logik je... =P

Anonymous said...

salam..juz nk ty..u mkn acaibery 2 bln n then stop..kenape?

Nurhayati Morshidi said...

salam... saya stop sebab dh banyak kes org masuk hospital sakit disebabkan acai berry dan benda tu x diluluskan kementerian kesihatan...
jadi, untuk keselamatan sendiri, saya stop makan...

Anonymous said...

Ms mkn product tu pnh tak rs pening atau tk selesa cam bedebar2..

Nurhayati Morshidi said...

Ada... setiap hari saya pening dan kepala berat... Bdan terasa panas, pastu cepat marah dan berdebar...
kenapa??? awak makan acai berry???

Anonymous said...

Ha'ah..br je try..adalah dlm 1 minggu kot..ml2 mkn tk rs ape2 pun..2 3 hr nie je cam rs bedebar2 kot..tp sy rs sejuk tak pns..skrg sy tgh google n cr review2 berkaitan that product..sbb tu la tejumpa ur blog..hehehe..tp byk product yg guna acai berry..semua ke tak diluluskan?yg sy jumpa product nutriline kalo tak silap yg ada bhn cmprn berbhaya..

Nurhayati Morshidi said...

yg disahkan tak selamat cuma product sliming acai bery je. Yg nama dia tulis acai bery. Mcm yg kita guna skarang ni...
Yg mcm monavie, ada cmpuran acai bery tu xde masalah lagi..
Nutriline mmg dh d haramkan sbb x selamat...
sy dh x mkn lagi. Takut...

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~