Monday, April 9, 2012

Petang Yang Seronok

Seronok nya petang ni... Hehehhe~~~ Dengan semangat nya saya balik dari kerja dan membuka laptop untuk menaip blog... Hahhahaha~~~ Apasal gembira sangat??? Tetettttt~~ Senang hati sebab ada kawan baru... (^_^)

Balik je rumah, tengok adik tengah buat sesuatu kat dapur... Nak tau apa yang dia buat?? Tart telur... Nyum3~~~ Tak sabar nak makan panas2... Lambat betul la siap... Tau makan je, nak buat tu lambat sikit kot... Ngeh3~~~ (^_^)


Nak tahu resipi??? Nanti saya bagi dalam next update... (^_^) Tapi kalau tak sedap, tak nak la share, saya share yang sedap2 je... Hehhehe~~~
Take Care People... =)

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~