Friday, April 27, 2012

Segmen : Ben Ashaari Dan Blog Aku

Simple je segmen Abang Ben kali ni... (^_^) Kalau korang nak join jugak, klik tajuk kat bawah OK... =)



Persamaan blog saya dan blog Abang Ben rasanya banyak tentang keluarga kot... Sebab semenjak dah ada Qhaliff, Abang Ben selalu post tentang anak dia... (^_^)

Take Care People... =)

15 comments:

Pka Rahim said...

hai pka pon join segmen abg ben.
jom singgah blog pka.

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/04/ben-ashaari-dan-blog-aku.html

tq :)

Eyqa Hasnan said...

singgah sini :) ehem-ehem ! dari segmen yg sama tau ^_*

http://eyqahasnan.blogspot.com/2012/04/segmen-ben-ashaari-dan-blog-aku.html

Rahmah Ram Ram said...

as salam ...

singgah sini dari segmen yang sama...

Mk Syahir said...

singgah sini dari segmen yang sama =)
follow sini jugak =)
jom datang blog saya pulak ye =)

jemput baca entry yang ni..ada info berguna buat semua =)

http://mksyahir.blogspot.com/2012/04/saya-tegur-sebab-saya-sayangkan-awak.html

AyueJean said...

Join jugak segmen ni...
Hehheeheh... =D

http://ayuejean.blogspot.com/2012/04/segmen-ben-ashaari-dan-blog-aku.html

Masz Sidek said...

singgah dr segmen yg sama... :)

http://masrinasidek.blogspot.com/2012/04/ben-ashaari-dan-blog-aku.html

aima mazlan said...

salam.
dari segmen yang same ^^
http://aimamazlanafna.blogspot.com/2012/04/ben-ashaari-dan-blog-aku.html

Jay said...

Datang dari segmen yang sama..salam kenal:)

Faizul Osman said...

bestkan bila dah ada keluarga???

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/04/andainya-rasulullah-masih-ada-ingin_27.html

MISS Z BERCELOTEH said...

singgah dari segmen BA

FL blogh0use said...

yuhuuu !! yana datang dari segmen yang sama ;)

Ini Kisah Tia said...

saya tak join , tapi saya datang nak sokong :)
happy blogging yea ..

keli menari said...

kite dr segmen ni jugak :)

Diera Tekikushika said...

Dtg sini melawat awak. hehe lamabat kan saya ? ;) jom g blog saya..

Diera Tekikushika said...

Dtg sini melawat awak. hehe lamabat kan saya ? ;) jom g blog saya..

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~