Sunday, April 15, 2012

Segmen : Jalan-jalan Membaca Blog


Assalamualaikum...

Hujung minggu ni nak buat segmen jugak la... Orang buat, kita pun nak buat... Hehehe~~~ takde la... Sekadar aktiviti hujung minggu... (^_^) Disamping tu saya boleh membaca blog-blog lain jugak kan???  Cara nak join...

1. Buat satu Entri bertajuk "Jalan-jalan membaca Blog" dan letakkan gambar comel yang kat atas ni.
2. Dalam entri tu jugak, korang letak la 1 tajuk dalam blog korang yang korang rasa paling best untuk dibaca.
3. Dah siap nanti, masukkan link segmen kat dalam ruang komen di bawah ni...

Jom la Join... Dapatlah jugak saya baca blog korang nanti... (^_^)

Take Care People... =)

2 comments:

Patrick Star said...

Datang BW kat sini. Salam kenal ;)

--> Blog Rilek-Rilek <--

Yatt Moore said...

Bw..bw..bw... (^_^) hohoho~~~

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~