Sunday, April 15, 2012

Segmen : Lisa Buat Segmen Blog List

Saya join segmen lagi....sebab hari ni free sangat-sangat, jadi banyak masa untuk online dan membaca blog rakan... Sambil jalan-jalan tu, ternampak pulak segmen dalam blog... Apalagi, join la sekaki... Hehehhe~~~ (^_^) Kalau korang nak join jugak, klik je tajuk segmen kat bawah ni... =)



Take Care People... =)

2 comments:

Lisa Amstrong said...

TENGS sudi join. semalam lagi dah tamat segmen ni tapi lisa busy nak cekidout semua. blog awak lisa dah letak kat bloglist pon :)

Yatt Moore said...

Thanks yee... =)
jom join segmen ni untuk sokong blogger baru macam saya... =) http://tamankemboja.blogspot.com/2012/04/segmen-jalan-jalan-membaca-blog.html on Segmen

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~