Thursday, April 26, 2012

Segmen : Pemberian Menarik hari Ibu... Ada Hadiah!!!

Tarikh tutup 6 Mei 2012...

Segmen~~ Segmen~~ Saya terfikir nak buat satu segmen untuk Hari Ibu ni... Tak lama lagi 13 Mei 2012...

Sebelum tu, saya nak bagitau... Segmen ni ada pemenang dan hadiah tau... (^_^) Korang nak ke tak??? Hadiahnya tak la banyak mana pun, korang taip-taip dan bagi idea je lepas tu dapat la hadiah RM50 kalau idea yang korang bagi tu saya minat dan nak buat... Bukan rahsuah yerr... Tapi cuma penghargaan untuk korang sebab dah bantu saya berfikir... Sambil-sambil tu korang boleh dapatkan idea menarik jugak dari blogger lain untuk Ibu korang nanti...

Pemenangnya nanti saya akan hubungi melalui blog beliau untuk mintak detail... Saya tak menipu atau menyalah gunakan maklumat korang nanti.. I Swear... (^_^) Pemenangnya nanti saya akan umumkan dan bagitau apa cadangan menarik dia dalam entry terbaru nanti supaya boleh la kita kongsi2...


OK...Cara nak join segmen senang je...

1. Korang follow blog ni dulu. Terima kasih yer.. =)
2. Korang masukkan link blog saya ni kat entry korang berserta gambar kat atas tu..
3. Dalam entry tu nanti, tolong bagi satu (1) idea atau hadiah yang menarik untuk hari ibu nanti... Cadangan korang jangan la mahal-mahal yerr... Cukup untuk menunjukkan yang korang sayang dan hargai Ibu korang... Kalau nak bagi link tempat beli hadiah menarik pun boleh jugak...
4. kalau dah siap nanti, bagi link entry korang kat ruang komen, OK...

Harap-harap segmen ni dapat bantu saya... Saya sendiri tak tau nk buat apa untuk Hari Ibu... Sekurang-kurangnya saya ada inisiatif untuk gembirakan mak nanti... terima kasih...

RM50 menanti untuk yang memberikan idea bernas dan menarik... (^_^)

16 comments:

renaPuteh said...

yqa nak join :)

http://yqarenaputeh.blogspot.com/2012/04/pemberian-menarik-hari-ibu-ada-hadiah.html

Yatt Moore said...

peserta pertama... =)) TQ Yqa... (^_^)

Hamizah Binti Zulkifli said...

Salam..morning....saya join.....=)

http://mieja1101.blogspot.com/2012/04/segmen-pemberian-menarik-hari-ibu-ada.html

nurmujahidah said...

http://mujadafewa.blogspot.com/2012/04/segmen-pemberian-menarik-hari-ibu-ada.html

muja join :D

ShidaShahidah said...

saya ade idea !!

http://gadislollipops.blogspot.com/2012/04/segmen-pemberian-menarik-hari-ibu-ada.html

Nabila Medan said...

http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2012/04/segmen-pemberian-menarik-hari-ibu.html

Mrs.BuduBilis said...

JOIN

http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/04/segmen-pemberian-menarik-hari-ibu-ada.html

ain vanilla said...

join

http://aenvanilla.blogspot.com/2012/04/segmen-pemberian-menarik-hari-ibu-ada.html

nur_za said...

asalamualaikum..nur join
bila tarikh tutup yer
http://ceritaladiespurplegc.blogspot.com/2012/04/segmen-pemberian-menarik-hari-ibu-ada.html

Meera Ishak said...

join^^

http://meeraishak.blogspot.com/2012/04/pemberian-menarik-hari-ibu.html

shera said...

hye ! kita join ^_^

http://appleshera.blogspot.com/2012/04/segmen-pemberian-menarik-hari-ibu.html

Lil_me said...

Joined :)

http://thelittlefh.blogspot.com/2012/04/segmen-pemberian-menarik-hari-ibu-ada.html

a.s.m.a said...

assalamualaikum tuan rumah !!

saya join jugak =)

http://drmuslimah.blogspot.com/2012/05/segmen-pemberian-menarik-hari-ibu-ada.html

umar said...

sy ingin cadangkan agar di belikan pen quran digital :) yang baca dan dengar dapat pahala, yang memberi turut dapat pahala kan.
bleh rujuk di sini >> http://bit.ly/hadiah_ibu

ShidaShahidah said...

Dah umumkan pemenang ??

Yatt Moore said...

Dah bagitau pemenang dalam entry

http://tamankemboja.blogspot.com/2012/05/happy-mothers-day-in-advance.html

Terima kasih kepada semua yang join hari tu yerr... =)

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~