Tuesday, April 24, 2012

Segmen : Tambah Follower Tambah Kawan

Selamat pagi... (^_^) ni segmen kedua untuk pagi ni... Sambil online pagi-pagi membaca blog, apa kata kita join segmen... (^_^) Seperti biasa kalau nak join, klik je tajuk kat bawah ni, OK... =)




Dalam segmen ni saya tag blog Nurmi dan Mat... (^_^)
Kalau korang tak keberatan, boleh join segmen ni jugak...


Take Care People... (^_^)

3 comments:

syamira zainan said...

hyep.. thank tau join segmen blog sya.. :) done follow.

Anje Fara said...

dr segmen sama :) done follow u! hope follow back. TQ :D

AyueJean said...

dtg dri segmen yg same....

http://ayuejean.blogspot.com/2012/04/segmen-tambah-follower-tambah-kawan.html

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~