Wednesday, April 18, 2012

Senyuman Battleship

Malam tadi Battleship layan habisss... (^_^) Walaupun tengok di barisan ke 4 dari hadapan... Hehehhe~~~ Lepas layan tengok movie, layan sakit tengkuk pulak... Hehhehehe~~~

Saya, Ezi dan Mulia layan sengal dulu sementara tunggu movie start dan dia datang... (^_^) Merayap main game kat mesin candy tuhh~~~ Tengoklah wajah seronok bila dapat gula-gula... Mengalahkan budak kecik umur setahun, Ezi pulak yang over excited... Hehehhe~~~ (^_^)

Budak kecik dapat gula-gula... =)
Payah betul nak dapatkan gula-gula... Sampai habis 6 token barulah dapat beberapa bijik, sebab tu la Ezi terlebih excited bila dapat jatuhkan gula-gula tu... heheheh~~~ Pastu buat apa pulak yerr??? (^_^) Menyemak kat ruang galeri dan buat perangai sengal... Boring tak tau apa nak buat sementara tunggu Battleship... (^_^)

Art Galeri... =)
Konon je lah macam tau je apa yang ditengok, padahal tak tau apa pun pasal lukisan... heheheh~~~ Si kakak pulak macam budak sengal... Rupa je ayu, tapi perangai... Fuhh~~~ =P Takpe laa... kami tak ganggu orang pun... Janji hati diorang senang daripada adik-adik saya bosan duduk di rumah masa cuti semester ni... (^_^) Jum ambil gambar banyak-banyak ala-ala model tak bertauliah... Hehhehe~~~ (^_^)

Model tak bertauliah... =)
Beli Onion Cheese untuk si Kuruk-kuruk... =)
Cerita dah nak mula barulah si Kuruk-kuruk datang... Beli Hot & Roll dulu untuk Si Kuruk-kuruk alas perut, kesian dia lapar baru balik OT kerja pukul 7 malam... Tengok kakak di belakang tu, senyum-senyum je dengan perangai kami... Hehe~~~ (^_^) Lepas movie nanti barulah bawa si kuruk-kuruk pergi makan yerr... Alololooo~~~ (^_^)

Good Morning People... =) 

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~