Wednesday, May 2, 2012

Happy Mother's Day In Advance

Selamat Hari Ibu ke-42 tahun Mak... =)
Walaupun Hari Ibu jatuh pada 13 Mei 2012, tapi saya dengan adik-adik nak celebrate awal... Sebab takut nanti abang-abang saya ada buat program lain untuk Mak pada 13 Mei... Jadi, kami buat la awal sikit... Hehehe... (^_^) Idea ni saya dapat dari Segmen yang saya buat hari tu... Terima kasih kat Adik Ain sebab bagi idea... =)

Me & Family... (^_^)
So, malam tu kami bawa mak dan bapak pergi makan di Beach Seafood, Santubong.. Mula-mula mak ingatkan kami bawa pergi makan sebab saya dah terima gaji... Ok la tuu... Munasabah jugak apa yang mak fikir, tapi then mak tengok ada kek... Mak pun hairan kek siapa, sebab kami adik beradik takde lahir bulan Mei. Jadi saya buatlah bohong sunat bagitau hari tu birthday Dia, kebetulan Dia pun ikut sama... Heheheh~~~ Mak dan bapak pun percaya lah bulat-bulat... (^_^) Masa duduk nak tunggu order sampai tu la kami buat surprise kat mak. Kami bakar lilin dan ucap Selamat Hari Emak ke-42... Mak nampak agak blurr ta[pi tetap gembira walaupun Hari Ibu jauh lagi... Hehhehe~~~ Harap-harap mak Happy sebab anak-anak dia masih ingat dan ada insiatif untuk gembirakan dia... (^_^) Tu je yang mampu kami buat untuk gembirakan mak sempena Hari Ibu selain apa yang kami boleh buat setiap hari... =)

Jum Makan-makan... (^_^)
Seronok sangat-sangat... Nasib baik ada Program PR1MA hari tu, jadi dapat la saya dan adik-adik bawa mak keluar makan dan jalan-jalan... Saya bawa Dia sekali supaya boleh rapat dengan family dan kurangkan kekok dia tu... Sebab saya tengok dia agak tak biasa dengan cara orang melayu... Yela, lain bangsa, lain lah adat dan caranya... Kan~~kan~~kan~~~ (^_^)

My Parent...Me...&...Him... (^_^)
Lepas makan-makan... Kitorang jalan-jalan merayap di waterfront dulu... (^_^) Ambil angin dan lepak sambil melayan perut yang kenyang... =) Sambil tu boleh la ambik gambar banyak-banyak... heheheh~~~ 

Me & Sis... =)
Take Care People... =)

2 comments:

ain vanilla said...

waaah cedapnyew .. dapat makan cedap2 . ^^

Yatt Moore said...

Hehhehe~~~ Makasih Ain sebab bagi Idea... =)

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~