Friday, May 25, 2012

Unlimited McValue Dinner...For Love...

Kalau dah hujung bulan mula la si adik-adik mintak itu ini... Yang dah pasti, diorang mesti mintak Unlimited McValue Meal... Sama ada Lunch atau Dinner... Kesian kakak kena buli... Tapi takpe la, bukan selalu pun... Sebulan sekali je, lagipun McValue meal murah sikit dari biasa... (^_^) Untung kalau jadi adik saya... Korang nak jadi adik saya jugak ke??? Hehhehehe~~~ =D

Ni je yang mampu masuk perut... McValue Dinner... =)
Kata nak unlimited meal... Tapi tak akan banyak mana pun yang diorang dapat makan... Heheheh~~~ Memang jimat kalau McValue Dinner... Tak sampai pun seratus... (^_^)

Kanak-kanak riang... =)
Mak dan bapak yang tak minat McDonald pun terpaksa ikut... Hehhhe~~ Lepas makan, macam biasa kami suka jalan-jalan di Waterfront... =) Macam ni je lah cara nak luangkan masa bersama keluarga... Kalau tak buat macam ni entah macam mana nak eratkan hubungan... Sebab di hari-hari biasa semua sibuk dengan hal dan kerja sendiri... Apatah lagi saya ni, balik kerja terus masuk bilik dan rehat... Kadang-kadang tak makan semeja pun kalau dah malas sangat... Huhuhu~~~

I Love them... =)


Masa makan tadi, bapak ada berpantun bagitau ayam SugarBun sedap... Maybe next time Unlimited SugarBun pulak kot... Hehhehe~~~ (^_^)
   Harap-harap kebahagiaan ni kekal sampai bila-bila... (^_^) Amin...

Take Care People... =)

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~