Thursday, June 21, 2012

Yeayyy...Iklan Canon EOS 5D Mark II

Yeayyy~~~ Akhirnya saya jumpa jugak iklan ni dalam YouTube... (^_^) First time saya nampak iklan ni dalam TV3 malam tadik... Masa tu tengah baring-baring layan SMS... Tengah dok layan SMS tiba-tiba dunia macam terhenti kejab bila terdengar sesuatu macam yang selalu saya dengar dan menjadi minat Dia... (^_^) Kalau tak pernah tengok dan iklan ni, cuba dengar... Kalau yang minat Gitar memang akan familiar dengan muzik ni... =)


Nama muzik tema Iklan Canon EOS 5D ni Canon Rock... Pertama kali saya dengar dan kenal dengan muzik ni masa tengok dia jamming tahun lepas, macam sedap je muzik dia... Muzik yang asal ada campur Violin dan Gitar... Ni dah iklan kedua yang guna muzik Canon Rock... Yang pertama tu saya tak ingat iklan apa... Huuu~~~ =) Enjoy the Music... Daaaa~~~

Take Care People... =)

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~