Tuesday, August 7, 2012

Dah Habis Sekolah Pun Ada Exam Lagi... =)

Hari ni ada exam jabatan... Hehhehe~~~ Memandangkan dah lama tak duduk exam, datang pun sempoi je tak bawa alat tulis... Bukannya sengaja, tapi betul-betul lupa sampai tag nama pun tak pakai... Nasib baiklah slip nak exam tu ada bawa... Dah tu sementara nak tunggu kertas soalan sampai, sempat pulak duduk-duduk main FB sampai kena tegur suruh simpan HP dalam beg.... Aduiiiyaaa~~~ Malu nyer... Tapi memang pelik rasanya bila dah lama tak dok exam... Kekok dan rasa macam main-main pulak... Lebih-lebih lagi bila exam tu dibuat kat sekolah... Badan ni dah lah besar, duduk pulak kat kerusi dan meja dalam kelas... Nampak macam orang pelajar terlebih umur dah pulak... (^_^)


Exam tadi rasanya lebih senang dari yang sebelum ni... Kawan-kawan yang pernah ambil exam terdahulu banyak yang gagal dan kata format soalan kali ni lebih senang... Sekarang ni, soalan objektif dan subjektif diasingkan kertas. Kalau sebelum ni dicampurkan sekali... Alhamdulillah kalau ni lebih senang....

Apapun, harap-harap exam tadi lulus dan tak payah nak repeat-repeat lagi... Tapi macam senang je buat, TAPI yang senang tu la yang buat kita senang jugak nak fail sebab over confident macam tahu semua... hehehhe~~~ =P



No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~