Tuesday, August 28, 2012

The Best Raya Ever... Part 1...

Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua... Rasanya masih belum terlambat lagi untuk saya sampaikan ucapan raya untuk semua kawan-kawan walaupun hari ni dah 9 Syawal... (^_^)
Raya tahun ni bermakna, gembira dan bahagia sangat-sangat sebab buat pertama kalinya dalam hidup ni saya berhari raya bergelar Isteri dan bersama Suami tersayang... Syukur Alhamdulillah...

Ni gambar masa hari raya pertama bersama Encik Suami dam keluarga saya... Hari pertama kami warna Hijau... =)

Raya Pertama... =)
Kalau sebelum kahwin, raya cuma bersama family je... Dah hari ke-2 atau ke-3 barulah dengan kawan-kawan yang lain... Tapi sekarang dah lain, pagi-pagi raya lagi dah bersama suami... Tak payah risau nak cari teman jalan-jalan, sebab dah tentu adanya En.Suami akan temankan... (^_^) Lagi satu takde nak malu-malu lagi nak salam-peluk-cium, kan lesen dah ada... =D Opppsss... =P

Ni pulak gambar pada hari raya ke-2... Hari kedua bertemakan warna Cream... (^_^) Pakaian masa akad nikah hari tu... heheheh~~~

Raya Kedua... =)
Seronok bila tengok En.Suami seronok beraya... Walaupun En.Suami asyik kata penat sebab jalan-jalan ziarah banyak rumah, tapi dia tetap seronok sebab jumpa banyak jenis makanan dan tengok kemeriahan sambutan raya..

Ni pulak gambar pada hari raya ke-3... Hari ke-3 bertemakan Putih, semalam Cream... Tak sama yerr... (^_^) Saya ni pencinta Putih, sebab tu la banyak kaler ala-ala putih... =D

Raya Ketiga... =)
Walaupun saya cuma dapat berhari raya 3 hari je, tapi tetap seronok sebab dah sembat 3 hari ziarah rumah sampai penat... (^_^) Tapi 3 hari tu cuma rumah-rumah ahli keluarga je... Rumah kawan-kawan satu pun saya tak sempat nak jenguk... Maaflah yerr... Saya dah start kerja hari raya ke-4, cuti masa raya ke-5 dan ke-6 tu saya balik kampung En.Suami... Walaupun keluarga En.Suami tak sambut Hari Raya, tapi kena hormati jugak niat dia nak balik kampung rindu kat family... =)

Riang ria di hari raya... =)
Masa kat kampung lagi seronok... Hehhehe~~~ Tau-tau je la kalau saya dah kat kampung jumpa hutan... Saya mana nak duduk diam, ada je benda nak buat... (^_^) Sambung lagi Dalam Part 2 nanti yerr... Daaaa~~~

Take Care People... =)

2 comments:

ain vanilla said...

atototot .
sweet nye gambar dengan husband dia .
first time raya dngan encik husband mesti best kan ??
hehehehe

selamat hari raya

Nurhayati Morshidi said...

Memang best... =)
nanti ain pun akan rasa mcm tu jugak... =)

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~