Thursday, September 27, 2012

My Sis Nak Kawen... yeayy!!

Assalamualaikum.... (^^,) Awal-awal pagi dah rasa gembira sangat2 bila dapat berita hangat... =)

CONGRATULATION Sis Bell... (^^,)

Tak lama lagi Bell nak bertunang... Tarikh sama dengan tarikh persandingan saya... 28.10.2012... Lepas tu bulan Febuari 2013 Bell Nikah... =) Saya pulak yang terlebih excited...

Bell ni antara kawan yang saya sayang... Dari UiTM lagi dah kenal Bell, sebab bell junior Fakulti saya...  Walaupun tak rapat dan kenal sesekali je dalam Program Fakulti, tapi kami cepat serap sebab sama kepala dan perangai... Nak share masalah pun senang walaupun tak rapat... =)

Perangai pelik yang lebih kurang :
  • Suka menyendiri
  • Tak mengumpat orang
  • Boleh hidup tanpa kawan
  • Kasar dan lasak
Mungkin tu perangai Bell dulu kot, sekarang dah bertahun berlalu perangai pun dah berubah... =) Tapi perangai saya tetap begini dan tak pernah berubah... =)

Tak sangka kan?? Kalau dah Allah tentukan jodoh kita, tak kan kemana... Kadang-kadang baru kenal pun dah boleh kawen... Couple bertahun-tahun pun buang masa je kalau pasangan macam hampeh dan tak boleh jadi laki... (^^,)

Tahniah lagi sekali Bell... Excited sangat-sangat... Kalau ada rezeki memang saya datang masa dia Nikah nanti... Majlis persandingan saya dia tak boleh datang, sebab tarikh yang sama dia bertunang... Sedeh... Tapi takpe, doakan dari jauh pun dah Ok... Kalau ada Hadiah pun OK jugak.... Hhahahhahah~~~ =P Gurau je....


Pic bersama Bell sewaktu Program Fakulti dulu... =)
Muka saya blurr sebab takde tudung... bersama Junior Fakulti... Saya sorang je senior terselit... =)
Bell sembat anak omputeh kat Kampung Budaya... =)
Congratulation & Take Care People... =)

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~