Tuesday, September 25, 2012

Projek Rama-rama Part 2

...Assalamualaikum... Lagi dengan projek yang siap malam tadi... Actually ada banyak benda yang siap malam tadi...tapi tak nak la post semua... satu per satu... (^^,)

Bagi yang tergila-gilakan rama-rama, tetapi takde jual kasut rama-rama, korang boleh buat macam ini yaaa... =)
BEFORE
Mula-mula sekali kena belikan kasut yang berkenan dihati dulu.... =) Memandangkan En.Suami saya ni comel sikit, jadi saya tak akan gunakan Heels.... (^^,) Saya belikan 1/2 inci je... Kalau High heel biasa memang senang nak cari, tapi kalau yang flat memang agak payah... Kebanyakannya macam tak sesuai untuk wedding... =) Cari punya cari berhari-hari, akhirnya saya jumpa gladiator bunga-bunga ni... Comel jugak kan??? Cuma rama-rama je takde... Apa lagi, mulakan la kerja menampal tu... (^^,)


Tadaaaa.... Siap dah... heheheh~~ Masih ikut tema Putih Pink  jugak... Rama-rama tu comel sangat-sangat... (^^,) Lupa pulak... Bunga tangan tu pun saya buat sendiri...
Selamat berkongsi idea... (^_^)

Key Word : Butterfly Wedding, Tema Rama-rama, Butterfly Dress, Pink Butterfly Wedding, Pink Theme Wedding, butterfly wedding shoe, butterfly high hills, butterfly flats, butterfly shoe, butterfly sandals,

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~