Friday, November 23, 2012

Twilight Breaking Dawn Part 2... Fuhhh~~~

Twilight Breaking Dawn Part 2.... Sapa dah tengok? Syok gilerrrrrr... Especially kalau tengok dengan Suami... Alahai... Romantiknyaaa... En.Suami siap usap-usap tangan lagi bila part romantik Bella dan Edward... Eheeee~~~ Malu... (^_^)


Actually pergi tengok wayang dengan member (Kak Ramziyah, Firdaus, Azmil, Aziz & Azlan), tapi bila beli tiket saya dan suami duduk tempat lain. Nak ambik feel katakan... Heheheh~~~

Sweet, Caring, Romantik, Kekeluargaan, Kasih sayang, Cinta, Saling memerlukan, kerja sama... Semuanya digambarkan dalam cerita tu dan tak boleh nak diungkapkan dengan kata-kata... Edward yang SUPER romantik dan Bella yang blurr membuatkan cerita nampak sweet sangat... Jum layan lagu ni dulu...


"A Thousand Years"... Thanks mu dear sebab teman tonton wayang malam-malam (9.45pm, 1h55m) walaupun mata dah mengantuk dan penat balik dari kerja...

Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave?
How can I love when I'm afraid to fall
But watching you stand alone?
All of my doubt suddenly goes away somehow

One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What's standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this

One step closer

[Chorus:]

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

One step closer

[Chorus:]


2 comments:

izfanora said...

nak tengok jugak ! jealousnyer dgn korg nie.. sweet sentiasa..

Nurhayati Morshidi said...

Alaaa kak... Cakap kitorang ni sweet, akak dgn suami pun msti sweet jgak kan? Kan? Kan? Hehehe...

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~