Friday, December 7, 2012

Lily Bouquet For My Sis

Adik saya request nak Bunga Lili Plastik sempena hari konvokesyen dia... Supaya dapat simpan dan tengok lama-lama... Kalau guna bunga hidup macam saya hari tu, lepas sebulan dah layu dan tak cantik... So...dia dah request, saya dan mak usahakan buat sendiri... Tak nak la beli, takde sentimental value kalau beli-beli... (^_^)

DIY always my faveret... Awww~~~ =P
Tadaaaaa~~~~ (^_^)


Apasal nak Bunga Lili?? Hurmmm~~~ Kalau Ros Merah atau Pink kan lagi cantik??? Lili putih tak menawan laaa... hehehehe~~~ =P

Macam mana nak buat sendiri??? senang je... 

Stapler
3 Tangkai bunga Lili
2 Tangkap bunga Kecil untuk diselitkan diantara bunga Lili
1 Meter Riben pink dan Purple
2 helai Pembalut Kain Pink 
1 helai Pembalut Plastik
1 helai Pembalut Kertas

**berapa banyak pembalut sukahati la, saja je letak banyaki lapis nak bagi cantik... hehehe~~

Pastu?? Ikut la step dalam gambar ni... Klik untuyk BESARkan gambar... =)

D.I.Y

Bunga kat atas tu dah hancur dipeluk-peluk dan dihimpit-himpit... hehehehhehe~~~~

Be Happy People... =)

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~