Friday, January 25, 2013

Hujung Minggu (-_-)

Assalamualaikum.... Bila nak mengenangkan hujung minggu ni stress pulak rasanya... Tapi apa boleh buat... Huuuuu~~~

Esok kerja sebab ada sekolah ganti hari sabtu.... Half day je kot, hopefully... Kalau balik kerja sebelum tengah hari lagi baik, pastu kena gerak cepat balik ke Kampung (Sematan) sebab nak ambil abang ipar yang ada kelas memandu di Kuching jam 4.30petang esok... Hurmmmm~~~ Rutin hujung minggu yang buhsannnn kebelakangan ini~~~~ (-_-)

Takpe la hujung minggu buhsannn...sebab weekdays seronok... (^_^)v


No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~