Tuesday, January 8, 2013

My Mr. Hair Man

Mainan tahun 2013 ni ada pelik sikit... Hari tu nampak kat FB cousin dia main mr.Hair Man ni, nampak macam menarik dan pelik je. Sebab tu la nak jugak main tanam-tanam ni... (^_^)

Nasib baik la harganya murah dan jual kat kedai 100% je... (^_^) RM4.90 je sekor benda ni... Nak tengok progress benda pelik ni??

Day 0 (Baru dibeli, keluarkan dari kotak, rendam 30minit dan letak balik dalam pasu)


 Day 3 (Baru mula tumbuh pucuk)


Day 4 (Pucuk dah keluar rumput hijau)


Day 6 (Rambut dah tumbuh tapi tak sekata sebab benih yang ditabur tak sekata)


Day 9 (Rambut mr.Hair Man dah panjang dan sekata laaa....)


Lepas ni boleh la bawa mr.Hair Man pergi sallon untuk gunting rambut... Hehheheheh~~~~ (^_^)

Take care people... =)

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~