Monday, January 21, 2013

Permainan Rasa Sayang

Assalamualaikum.... Pagi yang mengantuk tahap gaban sebab pukul 4 pagi dah berangkat dari Sematan untuk ke tempat kerja yang terletak di Kuching... Apasal balik di awal pagi camtu??? Nanti la cerita dalam Entry "Lesen OKU Part 3".... (^_^)

Actually nak share satu permainan yang Suami Isteri boleh main di dapur untuk eratkan kasih sayang sambil bermain.... (^_^) Saya dapat idea pun sebab dah takde idea nak masak apa untuk makan petang. Hari-hari masak, sampai tekak rasa dah bosan nak makan benda yang sama... So, apa salahnya sesekali buat benda lain dan masak bersama-sama... (^_^)

Permainan??? Senang je... Kita sediakan bahan dan fikir apa makanan simple yang kita nak makan pada petang tu... Sediakan bahan siap-siap dan tunggu En.Suami pulang dari kerja... Tak kisah la dia penat ke tidak, tapi kalau dah di ajak bermain di dapur, tentu nak punya.... Hehehhe~~~ Menu kami petang ni Burger Tower... (^_^)


Bahan dan cara nak buat simple je... Sekadar nak bermain sambil boleh isikan perut untuk makan malam... En.Suami akan buatkan burger untuk saya dan saya akan buat burger untuk En.Suami... Buatlah dengan sepenuh kasih saya supaya burger tu sedap walaupun bahan simple dan tak sehebat bahan-bahan di kedai... (^_^)

Seronok bila duduk je depan pintu dapur sambil tengok dan kutuk En.Suami yang sedang masak... Hehe~~ Asyik kita yang perempuan je yang masak petang-petang. Jadi sesekali tengok En.Suami balik kerja terus masak ke dapur pun seronok jugak.... (^_^)

Tadaaaa~~~ Satu dah siap... Ni burger yang En.Suami buat.... Nyum3~~~ Berselera tak tengok burger ni??? Tak sabar nak makan... (^_^)

Special dari En.Suami... =)
Lapar dah perut bila tengok burger yang En.Suami buat... Bila giliran saya yang buat, burger dah tak jadi burger... Hheheheh~~~ Actually saya tak pandai nak buat burger macam kat kedai tu... Jadi hasil nya??? Heheheheh~~~

Ni saya buat... =)
Buruk pulak rupa yang saya buat... Tapi bila dah gigit nampak berseri je kan????  Hehheheh~~~ (^_^) Jangan kutuk tau sebab rasanya super sedapppp.... Kata En.Suami lah.... Double beef, sosej dan telur... Nyum~~~

Walaupun malam tu cuma makan burger je...tapi kenyang sesangat sampai En.Suami tak boleh nak habiskan sebijik... Memanglah kenyang kalau isi kat dalam letak macam-macam... (^_^) last but not least.... Nak tunjuk display sebelum dimakan...

TADAAAAA~~~~ (^_^)


Selamat menjamu selera dan bermain... (^_^)

No comments:

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~