Saturday, January 26, 2013

Tempahan Biskut CNY??

Assalamualaikum... Hari Sabtu... KERJAAAA~~~ wuhuuu~~~ takde cuti laaa minggu ni...

TADAAAAA~~~ Nak tunjuk biskut nestum yang dah licin di makan oleh rakan pejabat.... (^_^)

Sampai licin tuuu~~~~ (^_^)
Sampai licin tinggal debu je... Diorang kata rasa macam biskut Famous Amos... Alhamdulillah... Apa lagi, bila ada sorang cikgu cina makan sebiji, dia kata sedap dan terus kata nak order 200 biji untuk tahun baru cina.... Huhuhu~~~ Order???? Mampus... Mana pernah saya jual biskut... Tak tau harga dan camne nak packing??? Cikgu tu order untuk 200 biji...

Saya dah terpinga-pinga dan tengok je muka kak Norlia, Kak Norlia bantai je sebut RM30 untuk 100 biji... Hurmmm~~~ Apa-apa je laa... Saya ON je... Nanti la saya kira betul-betul kos untuk biskut ni... Mungkin ni permulaan untuk saya bermula kot... InsyaAllah... dan... Alhamdulillah sebab Allah kurniakan saya sepasang tangan yang boleh buat apa-apa je... (^_^)

Order tu untuk 6 February 2013 nanti... Selamat membuat biskut untuk saya... =)


Nak tau cara buat??? Ni la saya share sebab cara nak buat senang sangat-sangat.. (^_^)

Bahan-Bahan :

250 Buttercup
1 cawan Brown Sugar
2 cawan Tepung jagung
1 cawan Tepung gandum
2 cawan Nestum **guna NESTUM nesvita HONEY lebih sedap**

Cara-cara :

Campur je semua bahan ikut suka sampai la dapat di bentuk.... Hehheeh~~~~ (^_^)


Bakar dalam oven selama 30 minit dan suhu 130 darjah celcius... sehingga warna biskut bertukar sedikit coklat, masak la tu... (^_^)


Simple je kan??? korang pun boleh buat.... Selamat mencuba... 

Take care people... (^_^)

4 comments:

Hamizah Binti Zulkifli said...

kalau tambah coklat chip dlm tu buleh x kak?ehhee...

Nurhayati Morshidi said...

Boleh... lagi la sedap kalau letak benda lain...asalkan rajin je... =)

izfanora said...

wah, boleh cuba ni..

Nurhayati Morshidi said...

Cuba la kak... Resipi pun simple je... =) Sedap...rasa mcm biskut famous amos... hehehhe~~~

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~